یکی از سوالات متداول کاربران این است که کاربرد روکش دندان عصب کشی شده چیست؟
دندان ها به صورت مداوم در معرض آسیب های مختلف قرار می گیرند. اگر این آسیب ها در اسرع وقت درمان نشوند و عمق پیدا کنند مشکلات جدی پیش خواهد آمد. به طور مثال گاهی پوسیدگی شدید باعث تخریب دندان می شود. در این صورت لازم است اقداماتی مانند پرکردن یا عصب کشی صورت گیرد.
اما پس از این اقدامات لازم است پوششی به منظور مراقبت از دندان ترمیم شده روی آن کشیده شود. اینجا است که روکش دندان به کار می آید.
ما در این مقاله مباحث زیر را بررسی خواهیم کرد:
- روکش دندان عصب کشی شده چقدر کاربردی است؟
- معایب روکش دندان عصب کشی شده
- عوارض روکش دندان عصب کشی شده
با ما در این مقاله همراه باشید تا با نحوه روکش دندان عصب کشی شده، کاربرد و معایب آن و بررسی موضوعات بالا، آشنا شوید.
روکش دندان عصب کشی شده چقدر کاربردی است؟
کاربردی بودن روکش دندان عصب کشی شده بستگی به وضعیت دندان دارد. در بعضی موارد دندان عصب کشی شده به دلیل آسیب شدید نیاز به پوششی جهت مراقبت دارد اما در بعضی موارد مانند عصب کشی دندان های جلو همیشه نیازی به روکش نیست. از آنجایی که دندان های جلویی کمتر تحت فشار هستند وجود پوشش محافظ الزامی نیست اما می توان جهت زیباسازی از روکش استفاده کرد.
یکی از تصورات رایج در بین افراد این است که پس از عصب کشی، دندان موردنظر ضعیف و ناتوان می شود و باید از روکش ها برای تقویت آن ها استفاده شود. اما واقعیت این است که پس از عصب کشی، دندان موردنظر به دلیل استفاده از مواد خاص، ساختار محکم تری خواهد داشت.
در واقع عامل اصلی آسیب و ضعف در دندان ها، پوسیدگی است که باعث سستی و شکنندگی آن ها می شود. هنگامی که عمل عصب کشی صورت می گیرد، پوسیدگی ها از بین می روند. بنابراین، روکش دندان عصب کشی شده یک امر اجباری نیست و بسته به شرایط ممکن است توسط دندانپزشک توصیه شود.
معایب روکش دندان عصب کشی شده
استفاده از روکش برای دندان عصب کشی شده معایبی دارد که باید به آن ها توجه شود. به عنوان مثال هزینه بالای ساخت روکش و نیاز به تراشیدن مینای دندان از جمله مشکلاتی است که باید به آن توجه کنید. با توجه به اهمیت سلامت مینای دندان، نحوه روکش دندان عصب کشی شده و انجام آن به بهترین شکل، بسیار مهم است. برای جلوگیری از تراشیدن زیاد مینای دندان، لازم است دندانپزشک شما مهارت و تجربه کافی داشته باشد.
زیرا مینا هیچگاه دوباره جایگزین و ترمیم نمی شود. از این رو، انتخاب یک دندانپزشک ماهر و با تجربه بسیار حائز اهمیت است تا از هرگونه آسیب به دندان ها جلوگیری شود.
عوارض روکش دندان عصب کشی شده
روکش دندان عصب کشی شده می تواندیک روش مناسب برای مراقبت از دندان آسیب دیده و اصلاح فرم ظاهری آن باشد. با این حال این روش برخی عوارض دارد که در ادامه بررسی می شود.
عفونت دندان
احتمال بروز عفونت، از دیگر معایب روکش دندان عصب کشی شده است. عفونت معمولاً ناشی از ورود باکتری ها به زیر روکش است که می تواند به عوارض جدی منجر شود. علائم عفونت شامل درد شدید، تورم و قرمزی در محل روکش است. عواملی مانند ناسازگاری با مواد روکش یا عفونت های پیشین در دندان می تواند خطر عفونت زیر روکش را افزایش دهد. اگر هر یک از علائم عفونت ظاهر شدند در اولین فرصت، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
ایجاد حساسیت و آلرژی
حساسیت و آلرژی نسبت به روکش دندان عصب کشی شده یکی از مشکلات احتمالی نصب روکش است. برخی افراد ممکن است به موادی که در ساخت روکش دندان استفاده می شود حساسیت یا آلرژی داشته باشند. علائم حساسیت ممکن است شامل تورم لثه، درد یا تحریک لثه، قرمزی و خارش باشد. این حساسیت معمولاً ناشی از تماس مواد روکش با بافت های لثه یا دهان است. در صورتی که افراد به موادی مانند آلومینیوم، نیکل، یا استیل حساسیت داشته باشند، احتمال حساسیت بیشتر می شود.
برای پیشگیری از این مشکل، دندانپزشک معالج باید قبل از نصب روکش، از سابقه حساسیت های بیمار آگاه شود و مواد روکش را با دقت انتخاب کند. همچنین، افرادی که قبلاً به مواد خاصی حساسیت نشان داده اند، لازم است آزمایشات لازم را انجام دهند تا روکش مناسبی برای آن ها انتخاب شود. در صورتی بروز علائم حساسیت باید به دندانپزشک مراجعه شود.
پوسیدگی
روکش دندان عصب کشی شده ممکن است در برخی موارد به مشکلاتی مانند پوسیدگی و خراب شدن دندان منجر شود. نحوه روکش دندان عصب کشی شده می تواند در ایجاد این مشکل نقش داشته باشد. اگر روکش به شکل نادرست نصب شود؛ تجمع غذا و باکتری و به دنبال آن پوسیدگی و تخریب دندان اتفاق می افتد. همچنین، عدم رعایت بهداشت دهان، باعث تراکم باکتری ها و تشکیل پلاک می شود که در نتیجه می تواند به پوسیدگی دندان و آسیب به بافت های لثه منجر شود.
لق شدن روکش دندان
احتمال لق شدن یا جدا شدن از دیگر معایب روکش دندان عصب کشی شده است. لق شدن روکش یکی از مشکلاتی است که می تواند منجر به عدم کارایی و ناکارآمدی روکش شود. این موضوع ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند نصب نادرست، فشار زیاد بر روکش، تراکم غیرطبیعی دندان ها، یا حتی عدم تناسب اندازه روکش و دندان باشد. لق شدن روکش دندان نه تنها از نظر ظاهری مشکل ایجاد می کند بلکه می تواند منجر به ایجاد فضا بین دندان و روکش شود که تجمع غذا و باکتری و در نتیجه پوسیدگی دندان یا عفونت را به دنبال دارد.
سخن پایانی
روکش دندان عصب کشی شده در همه موارد ضرورت ندارد. از آنجایی که برای نصب روکش، لازم است مینای دندان تراشیده شود، باید از ضرورت نصب روکش اطمینان حاصل کرد. بهترین روش برای در امان ماندن از معایب روکش دندان عصب کشی شده، مراجعه به یک دندان پزشک متخصص و با تجربه است.
دکتر شهرام اسعدی، به دلیل تخصص و تجربه ای که دارد، می تواند درباره ضرورت یا عدم ضرورت روکش تشخیص دقیق و درستی داشته باشد. ایشان با بررسی وضعیت دندان ها و ارزیابی نیاز های شما، تصمیم مناسبی را پیشنهاد خواهد داد و از انجام اقدامات غیر ضروری و صرف هزینه های اضافی جلوگیری خواهند کرد.