روکش دندان یک لایه محافظتی است که روی دندان های آسیب دیده ایجاد می شود. استفاده روکش در زیبایی لبخند و دهان افراد مختلف و افزایش طول عمر دندان های آن ها نقش مهمی دارد. دندان روکش شده مدتی پس از نصب بر اثر مصرف سیگار، تحلیل لثه و مصرف برخی نوشیدنی ها سیاه می شود . همچنین ساییده شدن مینای دندان سیاه نیز در بروز این مشکل مؤثر است و علت سیاه شدن دندان زیر روکش به حساب می آید. رعایت نکات بهداشتی و مصرف سیگار و برخی نوشیدنی ها از بروز سیاه شدن دندان پیشگیری می کنند.
تغییر رنگ اولیه دندان و حساس شدن آن به سرما و گرما علائمی هستند که شروع پوسیدگی را نشان می دهند. پوسیدگی و عفونت در نهایت دندان های روکش شده را سیاه می کنند. در این مقاله با علت های سیاهی دندان روکش شده و علائم عفونت و پوسیدگی آن بیشتر آشنا خواهید شد.
مهم ترین علت های سیاه شدن دندان زیر روکش
سیاه شدن دندان های زیر روکش علت های مختلفی دارد که پوسیدگی ساختار داخلی دندان و علت های خارجی در این مورد مؤثر می باشند. از مهمترین عواملی که در این زمینه نقش دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف سیگار
مصرف سیگار یک علت سیاه شدن دندان زیر روکش است و دود حاصل از کشیدن سیگار این مشکل را به وجود می آورد. در حالت عادی و بدون روکش نیز دندان ها با سیگار سیاه می شوند اما در صورت روکش داشتن آسیب پذیری آن ها افزایش می یابد.
پیری
پیری یا افزایش سن دیگر علت سیاه شدن دندان زیر روکش است چون با افزایش سن مینای دندان و سلول های رو به رشد آن تحلیل می شوند؛ در نتیجه از قسمت زیر روکش بر ظاهر دندان ها تأثیر گذاشته و ظاهری ناخوشایندی در آن ها ایجاد می کنند.
تأثیر نوشیدنی ها و دارو ها
مصرف مداوم نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه از علت سیاه شدن دندان زیر روکش می باشند و در تغییر رنگ خود روکش نیز مؤثر هستند. همچنین استفاده دارو های ضد انعقاد باعث سیاه شدن دندان و روکش آن می شوند.
ساییده شدن مینای دندان
ساییده شدن مینای دندان علت سیاه شدن دندان زیر روکش است که در اثر عدم رعایت بهداشت، مصرف الکل و دخانیات و استفاده رژیم غذایی نامناسب ایجاد می شود. همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم تحلیل مینا، دندان ها را سیاه نشان می دهد.
نصب نامناسب روکش دندان
اگر روکش دندان ها را پزشک تازه کار و بدون تجربه نصب کند ممکن است فاصله بین روکش ها و دندان بیشتر باشد. در این حالت انواع میکروب ها در این فاصله یا فضای خالی پرورش می یابند و با تغذیه موجب سیاه شدن دندان می شوند.
سیاه شدن لثه
از دلایل اصلی سیاه شدن لثه بعد از روکش ممکن است عفونت های باکتریایی و تحلیل استخوان ها باشند. این مشکل، سیاه شدن دندان های زیر روکش را به دنبال دارد و ریشه آن ها را خراب می کند.
پیشگیری از سیاه شدن دندان زیر روکش
برای پیشگیری از سیاه شدن دندان راه های مختلفی وجود دارد که انتخاب مواد مناسب برای روکش از مهم ترین آن ها می باشد. روکش باکیفیت تا مدت زیادی سیاه شدن دندان را به تأخیر می اندازد. حفظ همیشگی بهداشت دهان و دندان راه دیگری است که بسیار مؤثر می باشد؛ چون از رشد عوامل بیماری زا در زیر روکش جلوگیری می کند. ترک سیگار و مصرف نکردن زیاد نوشیدنی ها نیز در پیشگیری از این مشکل تأثیر دارند. ایجاد روکش توسط پزشک متخصص، با تجربه و دارای مدارک عالی روش دیگری است که سبب جلوگیری از سیاه شدن دندان های زیر روکش می شود.
علائم پوسیدگی دندان زیر روکش
پوسیده شدن دندان زیر روکش با یکسری علائم مشخص می شود که با مشاهده آن ها جهت درمان باید به پزشک مراجعه کنید. حساسیت دندان به سرما و گرما، تغییر رنگ اولیه دندان و درد موقع مصرف مواد غذایی شیرین و یا هنگام ضربه از علائم پوسیدگی دندان هستند. همچنین درد های ناگهانی و متورم شدن لثه دندان نزدیک روکش بیانگر علائم پوسیدگی دندان می باشند. امروزه پزشکان پوسیدگی را با از بین بردن قسمت های پوسیده و بازسازی قسمت های آسیب دیده و سپس با ایجاد روکش هایی مانند کامپومر روی آن درمان می کنند.
علائم عفونت روکش دندان
اگر دندان روکش شده دچار عفونت شود، هنگام جویدن غذا درد می گیرد و لثه تورم پیدا می کند. تورم و سیاه شدن لثه بعد از روکش ممکن است باعث ایجاد درد های ناگهانی شوند. اگر باکتری ها به زیر روکش دندان نفوذ یابند عفونت از طریق لثه به دندان های روکش شده می رسد. همچنین حالت تب، حساسیت دندان به سرما و عوامل مختلف، درد هنگام گاز گرفتن و حساسیت به دماها از علائم عفونت دندان روکش شده می باشند.
درمان عفونت دندان روکش شده
عفونت دندان روکش شده با درمان ریشه، برداشتن انتهای ریشه و مصرف آنتی بیوتیک ها درمان می شود. برای درمان ریشه پزشک متخصص در قسمت ریشه سوراخی ایجاد می کند و عفونت ها و باکتری های جمع شده را از بین می برد. در نهایت فضای خالی را با ماده ای پلاستیک پر کرده و پس از بهبود یافتن با مواد پرکننده دائمی آن را ترمیم می سازد. برداشتن انتهای ریشه دندان روشی دیگر برای درمان عفونت است که در آن لثه را باز کرده و قسمت ریشه را برمی دارند. روش سوم مصرف آنتی بیوتیک هایی است که پزشک تجویز می کند. ممکن است این دارو ها یک هفته الی یک ماه مورد استفاده قرار بگیرند.
مزایای دندان زیر روکش
روکش دندان زیر، روشی برای رفع نقص دائمی دندان است که در صورت نگهداری و مراقبت بیشتر طول عمر آن ها افزایش می یابد. دندان های روکش شده هنگام لبخند زیبایی خاصی را در دهان فرد ایجاد می کنند. همچنین مشکلات لب پریدگی، لکه ها و پوسیدگی ها با روکش به آسانی برطرف می شوند.
چه زمانی باید روکش دندان انجام دهیم؟
روکش دندان را زمانی باید انجام دهید که دندان های شما شکسته شده یا پوسیدگی عمیق پیدا کرده اند؛ همچنین بعد از اعصاب کشی و پرکردن دندان ممکن است ایجاد روکش لازم باشد. روکش لایه محافظتی است که روی دندان قرار می گیرد.
مراجعه به پزشک
مراجعه به یک پزشک حاذق برای ایجاد روکش بسیار حائز اهمیت است؛ چون طول عمر دندان ها را افزایش داده و جذابیت دهان فرد را افزایش می دهد. دکتر شهرام با داشتن سابقه درخشان و تجربیات فراوان همواره به دنبال رضایت مشتریان است و روکش دندان را در کیفیت های بالایی روی دندان های مختلف نصب می کند.
در کلینیک دکتر شهرام می توانید با خیال مطمئن و بدون نگرانی دندان های خود را روکش کنید. مدارک پزشکی عالی و داشتن مشتریان بالقوه دکتر شهرام نشان از تخصص بالای او در انجام انواع خدمات دندانپزشکی مانند ایجاد روکش روی دندان است. در کلینیک دکتر شهرام نباید نگران سیاه شدن لثه بعد از روکش باشید چون با نصب درست روکش و بیان توصیه های لازم بعید است این اتفاق بیفتد.