بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان، عملی است برای روشن کردن دندان. برای سفید کردن دندان میتوان چند روش را اجرا کرد.

  1. ونیر کامپوزیت دندان
  2. روکشهای سرامیکی
  3. لمینت دندان
  4. بلیچینگ دندان

در بلیچینگ امکان روشن کردن دندان تا دو درجه وجود دارد و یکی از بزرگترین مزایای آن کم تهاجمی بودن آن میباشد. بد رنگ بودن دندانها یکی از عوامل مراجعین به دندانپزشکی میباشد که عوامل مختلفی باعث تغییر رنگ دندان میشود.

سفید کردن دندان اغلب زمانی مطلوب است که دندانها در طول زمان به دلایل مختلف کدر و زرد رنگ میشوند که میتوان با تغییر رنگ داخلی یا خارجی مینای دندان بدست آمد. رنگ دندان ها در اثر مواد غذایی مانند قهوه و چای و یا مواد رنگدانه غذاها مانند زعفران یا نوشابه دچار تغییر رنگ میشوند. البته رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و مصرف دخانیات و مواد مخدر و الکل در گذر زمان ممکن است دندان سفیدی و شفافی خود را از دست دهد که دندانپزشکان با استفاده از مواد سفید کننده مخصوص دندان اقدام به روشن و سفید کردن دندان ها میکنند. بلیچینگ دندان یک روش پر طرفدار در بهبود رنگ دندان و بدست آوردن لبخندی سفیدتر و زیباتر است. این فرایند درمانی با استفاده از فرایندهای شیمیایی امکانپذیر میباشد.

 

علل تغییر رنگ دندان

  1. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: عواملی مانند جرم و پلاک دندانی باعث تیره شدن دندان و بیماری لثه میشود که این پلاک به مرور زمان تیره تر میشود. مخصوصا اگر دندان دارای ترمیم کامپوزیت باشد، شدت تیرگی آن را افزایش خواهد داد.
  2. استفاده از دخانیات و سیگار: سیگار و دخانیات دارای رنگدانه هایی میباشند مانند نیکوتین که میتواند به درون مینای دندان و یا توبول های عاجی نفوذ کرده و باعث تیره تر شدن دندان شود که علاوه بر تیره تر شدن دندان، شاهد بوی بد دهان نیز میباشیم و همچنین در این افراد خطر بیماری لثه نیز افزایش میابد.
  3. تغییرات ژنتیکی: بعضی از نقایص مادرزادی دندان مانند تشکیل نشدن درست مینا و یا عاج و همچنین عدم کلسیم کافی موجود در دندان باعث ظاهری نازیبا و بد رنگ در دندان ها میشود.
  4. پوسیدگیهای دندانی: دندانی که دچار پوسیدگی میشود ، دچار تغییر رنگ میشود و نمای دندان نازیبا شده و رنگ های خاکستری و یا سیاه به خود میگیرد.
  5. رژیم غذایی مانند قهوه و چای و نوشابه ها: این مواد حاوی رنگدانه هایی مانند کافیین و یا تیین میباشند که میتوانند بر سطح مینا چسبیده و یا حتی به درون توبول های عاجی نفوذ کرده و باعث تغییر رنگ دندان شود و حتی این مواد غذایی میتواند باعث کدر و تیره تر شدن ترمیم های کامپوزیتی دندان شود.
  6. افزایش سن: با افزایش سن به مرور هم به علت نفوذ مواد مختلف به درون دندان و همچنین به علت تغییرات شیمیایی و فیزیکی دندان از جمله سایش دندان ها، دندان های افراد مسن تیره تر از حالت طبیعی میباشد.
  7. مصرف فلوراید و بعضی از داروها: این داروها در صورتیکه بیش از حد و یا بصورت ناصحیح مصرف شود، باعث وجود لکه های کدر و تیره و نازیبا بر روی دندان میشود.

بلیچینگ دندان چیست

بلیچینگ یک روش پر طرفدار جهت برطرف کردن لکه ها و بد رنگی های موجود بر روی دندان میباشد.

ماده ی اصلی سفید کننده دندانها پراکسید هیدروژن میباشد. عملکرد پراکسید هیدروژن بدین صورت است که باعث اکسید شدن رنگدانه های اکسید شده بر روی مینا میباشد و باعث از بین رفتن این رنگدانه ها میشود که به مرور این ماده سفید کننده به قسمت های زیرین مینا و در عاج نفوذ کرده و باعث سفید شدن دندان میشود.

مزایای بلیچینگ دندان

  1. بلیچینگ سریعترین روش برای سفید کردن دندان ها میباشد.
  2. بلیچینگ هیچگونه درد و اذیتی برای بیمار ندارد.
  3. بلیچینگ آسیبی به دندان ها وارد نمیکند.
  4. هزینه آن نسبت به درمانهای دیگر کمتر میباشد.

هزینه بلیچینگ دندان

بلیچینگ نسبت به درمانهای دیگر مانند کامپوزیت و لمینت بسیار کم هزینه تر و ارزانتر میباشد.

اقدامات قبل از بلیچینگ دندان

قبل از انجام بلیچینگ حتما باید دندان های پوسیده ترمیم شود و جرمگیری و بروساژ قبل از  بلیچینگ باعث بهبود نتیجه آن میشود.

انواع روشهای بلیچینگ دندان

  1. بلیچینگ در مطب
  2. بلیچینگ در خانه

بلیچینگ در مطب : در این روش جهت حفاظت از لثه ها ژل مخصوصی بر روی لثه ها قرار داده میشود و به کمک دهان باز کن لب بیمار کنار زده میشود سپس ژل مخصوص بلیچینگ که دارای غلظت بالایی میباشد بر روی دندان ها قرار داده میشود و پس از آن اشعه مخصوصی که به رنگ آبی است به دندان ها تابیده میشود. این عمل چند بار تکرار میشود که باعث فعال شدن ژل بلیچینگ و تاثیر سریعتر آن میشود. نام دیگر آن آفیس بلیچینگ میباشد که توسط دندانپزشک در مطب انجام میشود. این روش با ماده بلیچینگ قویتری که حاوی غلظت بالاتری از مواد شیمیایی است بر روی دندان ها قرار داده میشود و با استفاده از نور خاصی تحت تاثیر قرار گرفته و فعال میشود. این فرایند معمولا در یک یا چند جلسه انجام میشود و نتایج سریع تری نسبت به هوم بلیچینگ دارد ولی توصیه اکید این است که قبل از هر نوع بلیچینگ دندان با دندانپزشک خود مشورت نمایید چرا که دندانپزشک میتواند شرایط دندانی شما را ارزیابی کند و روشی که بهترین نتیجه را دارد به شما توصیه نماید.

بلیچینگ در خانه: در این روش دندانپزشک از دندانهای بیمار قالب دقیقی میگیرد که این قالب دقیق در لابراتوار به یک تری پلاستیکی نازک تبدیل شده و ساخته میشود. این تری پلاستیکی شفاف میباشد و فضای بین این تری پلاستیکی و دندان ها وجود دارد که ژل بلیچینگ پس از قرار دادن آن درون تری بر روی دندان ها قرار میگیرد که پس از گذشت چند هفته از مصرف ژل طیق دستور پزشک سفیدی دندان به رنگ دلخواه میرسد. این تری به هنگام خواب و شبها درون دهان قرار گرفته و صبح خارج میشود. نام دیگر بلیچینگ در خانه ، هوم بلیچینگ میباشد که باید مواد بلیچینگ از مطب دندانپزشکی خریداری شده و درمان و روش صحیح را با مشورت دندانپزشک انجام دهد.

البته محصولات تجاری وجود دارد که در داروخانه ها موجود میباشد که به علت عدم نظارت دندانپزشک خطر آسیب به لثه ها و دندان ها را خواهد داشت.

کاربرد بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان کاربرد وسیع و گسترده ای در زمینه بهبود رنگ دندان و ظاهر دندان ایفا میکند که در زیر از بعضی از کاربردها صحبت میکنیم.

  1. کاهش لکه های سطحی: بلیچینگ دندان تاثیر قابل توجهی در بهبود و کاهش لکه های سخت ایجاد میکند. این لکه ها معمولا به علت مصرف قهوه و چای و سیگار و نوشیدنی های دارای رنگ و همچنین بعضی از داروها و افزایش سن بر روی دندان ایجاد میشود.
  2. روشنتر کردن رنگ دندان ها: بلیچینگ میتواند رنگ دندان را روشنتر کند و با افزایش روشنایی دندان ،چهره جذاب تر شده و سن افراد نیز کمتر به نظر میرسد.
  3. بهبود اعتماد به نفس: با بهبود رنگ و ظاهر دندان ها اعتماد به نفس شما افزایش یافته و این سفیدتر شدن دندان ها موجب بالاتر رفتن روحیه و اعتماد به نفس در روابط روزمره زندگی شما در اجتماع میشود.
  4. بلیچینگ آماده سازی قبل از درمان های دیگر: بلیچینگ دندان میتواند به عنوان مرحله اولیه آماده سازی دندان ها برای درمان های دیگری مانند ترمیم ها، ونیرها و لمینت میباشد.
0/5 (0 دیدگاه)

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پست های مرتبط

علائم جوش نخوردن ایمپلنت، علت نگرفتن ایمپلنت، جوش نخوردن ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت راهنمای فهرست مطالب ایمپلنت   جهت شناسایی بهترین دکتر ایمپلنت، باید به موارد و ویژگی های بسیاری در مورد دکتر موردنظر توجه

مشکلات روکش ایمپلنت

مشکلات روکش ایمپلنت چیست؟

مشکلات روکش ایمپلنت دندان یکی از چالش های مهم در درمان های دندانپزشکی است که ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند. این مشکلات می

تراش دندان برای لمینت

تراش دندان برای لمینت

تراش دندان برای لمینت یکی از مراحل ضروری محسوب می شود که به ایجاد فضایی مناسب برای نصب لمینت کمک می کند. این روش نه