انجام ایمپلنت دندان کودکان مزایای بسیاری دارد و با پرکردن جاهای خالی سبب افزایش زیبایی دهان و صورت آن ها می شود. ایمپلنت در کودکان زمانی مناسب است که استخوان های فک آن ها به طور کامل رشد کرده و استحکام یافته اند. پزشکان برای ایمپلنت ابتدا وضعیت سلامتی فک و استخوان کودک را در نظر می گیرند و سپس جراحی می کنند.
کیفیت کاشت ایمپلنت و مراقبت های پس از آن در عملکرد و بهبودی زودتر دندان ها تأثیر بالایی دارند. اگر قصد انجام ایمپلنت برای کودک خود دارید پیشنهاد ما استفاده از خدمات کلینیک دکتر شهرام است. ایشان با داشتن مدارک معتبر و آشنا به تکنولوژی های مدرن انواع خدمات ایمپلنت های فوری، لیزری و دیجیتالی را با کیفیت بالایی به مشتریان ارائه می دهند. در این مقاله ایمپلنت کودکان و مطالب مرتبط با آن را بررسی خواهیم کرد.
آیا امکان ایمپلنت دندان کودکان وجود دارد؟
ایمپلنت دندان کودکان در سنینی انجام می شود که استخوان های فک آن ها به طور کامل رشد کرده اند و سفت و محکم می باشند. چون کودکان در حال رشد هستند استخوان های فک شلی دارند. اگر ایمپلنت در فک کودکان متصل یابد اجازه رشد طبیعی به استخوان ها را نخواهد داد. همچنین در این حالت ایمپلنت زودتر خراب می شود؛ چون ریشه ها و پایه های محکمی ندارد. ایمپلنت دندان کودک در سنین پایین امکان پذیر است، اما عوارض متعددی می تواند داشته باشد از جمله اینکه زیبایی ظاهری استخوان ها و صورت او را کاهش می دهد. دندان های کودکان معمولاً به علت بیماری های مختلف، تصادف، تروما و عوامل دیگر می افتند و ظاهر ناخوشایندی در دهان آن ها ایجاد می کنند. علاوه بر این دندان های خالی نوعی فرو رفتگی در صورت کودک ایجاد کرده و باعث تحلیل استخوان ها می شوند. امروزه بیشتر افراد برای کودک خود از روش های جایگزین دندان های خالی استفاده می کنند.
بهترین سن ایمپلنت دندان کودکان
بهترین سن ایمپلنت دندان کودکان زمانی است که استخوان های فک آن ها به طور کامل رشد کرده اند و استحکام یافته اند با این حال نظر پزشک متخصص در این مورد اهمیت بالایی دارد. دختران معمولاً زودتر از پسران رشد می کنند و در سن ۱۵ سالگی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند. پسران در سن ۱۷ سالگی بهتر است ایمپلنت کنند چون استخوان های این قشر کمی دیرتر رشد می یابند.
مراحل انجام ایمپلنت در کودکان
ایمپلنت دندان کودکان در چند مرحله انجام می شود، در مرحله اول تیم پزشکی سلامت فک و دهان آن ها را بررسی کرده و اطمینان حاصل می کنند که برای ایمپلنت آماده هستند. در مرحله دوم پزشک متخصص فک کودک را جراحی می کند و دندان را در جایگاه اصلی آن قرار می دهد. پس از قرار دادن دندان باید کودک دوره نقاحت را طی کند در این دوره جای دندان و فک بهبود می یابند. در آخر لثه و ایمپلنت دندان ساخته می شوند و توسط پزشک به دهان متصل می یابند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت
کودکان پس از ایمپلنت باید مراقب دندان و فک خود باشند تا به طور کامل بهبود یابند. پزشک پس از کاشت ایمپلنت دندان کودک با توجه به شرایط استخوان های فک و دندان ها ی او توصیه های لازم را بیان می کند که باید آن ها را رعایت کند. برای مثال کودک همواره باید مراقب منطقه عمل شده باشد و بر حسب نیاز آن را شستشو دهد. همچنین دکتر برای کاهش درد نواحی دندان ها مسکن پیشنهاد می دهد که ضروری است کودک مصرف کند.
رعایت نکات بهداشتی سبب می شود که فرد زودتر به سلامتی کامل دست یابد. استفاده از دهان شویه برای پیشگیری از زردی و عفونت دندان ها لازم می باشد. تغذیه کودک در این مرحله خیلی مهم است؛ چون غذاهای سفت به دندان های ایمپلنتی تازه فشار وارد می سازند و ممکن است لثه دچار خونریزی شود. در این دوره مصرف غذاهای نرم و پوره شده توصیه می شود تا منطقه جراحی آسیب نبیند.
مزایای ایمپلنت دندان کودکان
انجام ایمپلنت دندان کودکان مزایای زیادی دارد از جمله اینکه جایگزین بسیار مناسبی برای جاهای خالی دندان های تحلیل شده بوده و زیبایی ظاهری دهان کودک را چند برابر افزایش می دهد. دندان های ایمپلنت طول عمر زیادی دارند و استحکام سایر دندان ها را نیز بالا می برند. از دیگر مزایای ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استحکام فک کودک
ایمپلنت دندان کودک استحکام فک او را بسیار افزایش می دهد و از تغییرات ناخوشایند آن جلوگیری می کند. زمانی که جای دندان برای مدتی خالی می ماند انواع غذاها باعث تحلیل استخوان فک می شوند که در کاهش زیبایی صورت و دهان نیز تأثیر دارد.
افزایش اعتماد به نفس و عملکرد کودک
ایمپلنت دندان با حفظ زیبایی دهان و صورت کودک اعتماد به نفس او را بالا می برد و سبب می شود با همسالان ارتباط خوبی برقرار کند. افزایش اعتماد به نفس عملکرد کودک را در مدرسه و هنگام انجام کار های گروهی افزایش می دهد.
حفظ سلامت دهان و دندان ها
ایمپلنت برای کودکان اهمیت بالایی دارد چون سلامت دهان و دندان آن ها را حفظ می کند. در این حالت با پرکردن فضاهای خالی از حرکت دندان های مجاور نیز جلوگیری می شود. دندان های ایمپلنتی در فک حالت طبیعی ایجاد می کنند و ممکن است کمتر کسی به وجود آن ها در دهان پی ببرد.
عوارض ایمپلنت دندان کودکان چیست؟
ایمپلنت کودکان علاوه بر مزایا، ممکن است عوارض مختلفی را در دهان آن ها ایجاد کند. عفونت دندان یکی از شایع ترین عوارض می باشد که با رعایت نکات بهداشتی و مصرف نکردن مواد غذایی آسیب رسان درمان می شود. بهتر است از عفونت دندان های ایمپلنتی پیشگیری کنید، چون این مشکل بهبودی آن ها را به تأخیر می اندازد. درد و خونریزی پس از چند روز ایمپلنت کردن در بیشتر کودکان مشاهده می شود اما در همان روزهای اولیه میزان آن ها کاهش یافته و یا به طور کلی بهبود می یابند. در برخی افراد استخوان ها نمی توانند با ایمپلنت دندان ترکیب شوند، در این حالت ایمپلنت از جای خود حرکت می کند. در چنین مواقعی باید به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این ها بدن برخی کودکان ایمپلنت را به خوبی قبول نمی کند و آن را پس می زند.
مراجعه به پزشک
ایمپلنت کودکان باید توسط پزشکان متخصص و مجرب انجام بگیرد تا دندان های آن ها عملکرد بهتری داشته باشند. دکتر شهرام یکی از متخصصان برجسته کشور ما است که بورد تخصصی خود را در سال ۸۸ اخذ کرد و دارای مدارک معتبر از دانشگاه جنوا ایتالیا می باشد. ایشان در طول سال های گذشته بیش از سی هزار واحد ایمپلنت موفق انجام داده است. دکتر شهرام علاوه بر روش های قدیمی، انواع ایمپلنت فوری، دیجیتالی و لیزری را انجام می دهد و همواره بر کیفیت انجام کار تأکید دارد. اگر به دنبال بهترین های ایمپلنت برای کودکان خود هستید با خیال مطمئن با همکاران ما در کلینیک دکتر شهرام تماس بگیرید تا اولین وقت ویزیت را برای شما رزرو کنند.