مراحل کاشت ایمپلنت دندان

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

مراحل کاشت ایمپلنت دندان را اگر بخواهیم تقسیم کنیم، به سه مرحله کلی میرسیم که هر کدام از این مراحل قدم های مخصوص به خود را دارد.

مرحله اول: مشاوره و ارائه طرح درمان

مرحله دوم: جراحی کاشت ایمپلنت

مرحله سوم: چکاپ های ماهانه و سالیانه

 

مرحله اول: مشاوره و ارائه طرح درمان

ابتدا طی جلسه اول و مشاوره وضعیت لثه و وضعیت استخوانی به کمک رادیوگرافی بررسی میشود و نوع ایمپلنت و سایز ایمپلنت تعیین میشود و از بیمار در مورد شرایط عمومی و سیستمیک بیمار سوال شده و در صورت داشتن بیماری ، پروتوکل درمانی طبق شرایط آن بیمار مشخص میشود.

مثلا اگر بیمار دارای پروتز مصنوعی مفصل است قبل از شروع درمان به بیمار آنتی بیوتیک تجویز شود.

جلسه اول اهمیت بسزایی در روند درمانی بیمار دارد، زیرا با بررسی دقیق در جلسه اول توسط متخصص لثه است که وضعیت و سلامت لثه بررسی می شود و اگر لازم باشد پیوند لثه در بیمار جهت مناسب بودن ضخامت لثه اطراف ایمپلنت انجام می شود و در صورت نازک بودن استخوان ، متریال و ماده استخوان جهت تقویت استخوان اطراف ایمپلنت ایجاد می شود و این طراحی نیاز به یک بررسی دقیق و طرح درمان مناسب قبل از آغاز جراحی کاشت ایمپلنت می باشد و اهمیت تکمیل پرسشنامه ایمپلنت ، در واقع متخصص لثه را از شرایط سیستمیک بیمار مطلع می کند و در صورت وجود بیماری های زمینه ای همچون : بیماری قلبی ، دیابت ، بیماری کلیوی و یا حتی مشکلات اعصاب تمهیدات اولیه و قبل از جراحی و حتی مشاوره با پزشک مربوطه را قبل از جراحی ایمپلنت طلب میکند تا درمان کاشت ایمپلنت بیمار را دچار مشکلات جانبی نکند.

فیلم کاشت ایمپلنت فوری دندان

در ادامه فیلم کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت در یک نوبت جراحیبرای بیمار عزیزی که مشکل قلبی و دیابت داشتند را توسط دکتر شهرام اسعدی میتوانید مشاهده کنید.

مرحله دوم: جراحی کاشت ایمپلنت

دومین و اصلی ترین مرحله از مراحل کاشت ایمپلنت دندان مرحله جراحی میباشد که در این مرحله سه عمل مهم روی دندان شما انجام میشود.

  1. قرار دادن پایه ایمپلنت (فیکسچر)
  2. رابط فیکسچر و تاج دندان (اباتمنت)
  3. نصب تاج

در مرحله اول، به کمک بی حسی موضعی محل ایمپلنت بی حس میشود.

به محض اثر دارو ، متخصص برشی در لثه شما ایجاد می کنند و استخوان را در معرض دید قرار می دهند.

با ایجاد برش در محل ، دندانپزشک از یک مته استفاده می کنند، که باعث ایجاد فضای در استخوان برای پیچ ایمپلنت می شود. ( نگران نباشید، مته بسیار کم صد میباشد، بنابراین اگر بی هوش نیستید برای این روش نباید ترسی داشته باشید).

در فضای ایجاد شده، پایه ایمپلنت یا فیکسچر به همراه رابط تاج و دندان در جای خود قرار می گیرند و ممکن است برش لثه شما بسته به اندازه، دو یا چند بخیه دریافت کند. لازم به ذکر است که تکنیک پانج که یکی از روش های کاشت ایمپلنت میباشد، برش لثه اتفاق نمی افتد.

در جراحی طبق شرایط تعیین شده در زمان ویزیت، ایمپلنت بیمار که در واقع قسمت ریشه ای دندان به حساب می آید در فک بیمار کاشته شده و توصیه های بهداشتی بعد از کاشت به بیمار داده می شود، زیرا رعایت مناسب اصول بهداشتی توسط بیمار، متخصص ایمپلنت را در ارائه یک نتیجه ایده آل کمک می کند.

در زمان قالب گیری که چند ماه بعد از کاشت ایمپلنت است و از جوش خوردن ایمپلنت اطمینان حاصل شده، طی چند نوبت جهت قالب گیری و امتحان فریم و امتحان روکش و رنگ مناسب برای بیمار، کار نهایی بیمار تحویل داده میشود و توصیه های بهداشتی و نیز لزوم مراجعات چند ماهه جهت کنترل ایمپلنت به بیمار داده میشود.

طی جلسات قالب گیری و آماده کردن روکش ایمپلنت اهمیت رعایت بهداشت حتی بیشتر می شود زیرا التهاب یا بهداشت ضعیف دقت قالب گیری را کاهش داده و در نتیجه نهایی ایمپلنت اثر مهمی می گذارد.

مرحله سوم: چک آپ ماهانه و سالیانه

آخرین مرحله از مراحل کاشت ایمپلنت دندان ، ارتباط جراح و بیمار بعد از تحویل روکش میباشد که باید برقرار بماند تا متخصص لثه طی دوره های چکاب ماهانه و سالانه، سلامتی لثه و استخوان و اجزاء ایمپلنت و شرایط بهداشتی بیمار را بررسی کند.

 

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان

بعد از مراحل کاشت ایمپلنت دندان میپردازیم به مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت

  • خونریزی پس از جراحی ایمپلنت : خونریزی طی چند ساعت اول بعد از جراحی ممکن است بروز کند که بهترین روش برای توقف خونریزی ، فشردن گاز استریل در ناحیه دهان و نگه داشتن آن به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.
  • تورم از واکنش های طبیعی بدن نسبت به فرایند جراحی و ترمیم آن ناحیه است که معمولا ۲۴ ساعت بعد از جراحی بروز می کند و تا یک روز باقی می ماند و حداکثر ۷ تا ۱۰ روز بعد از آن تورم بر طرف میشود.
  • رعایت بهداشت دهانی
  • در صورت تجویز داروی آنتی بیوتیک بیمار باید طبق برنامه مصرف کند زیرا آنتی بیوتیک از ایجاد عفونت پیشگیری میکند.
  • درد: در صورت درد میتوان از داروهای مسکن استفاده کرد که هم خاصیت ضد درد داشته و هم خاصیت ضد تورم.
  • بعد از جراحی ممکن است دمای بدن شما مختصری افزایش پیدا کند که این افزایش دمای بدن کاملا طبیعی میباشد و با مصرف مسکن بهبود پیدا میکند.

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

عمر روکش دندان، عمر روکش دندان عصب کشی شده، عمر چسب روکش دندان

عمر روکش دندان چقدر است؟

دندان ها یکی از اعضای حساس بدن هستند که به دلایل مختلف بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آسیب هستند. با توجه به این

عوارض بلیچینگ دندان، عوارض بلیچینگ دندان با لیزر، بلیچینگ دندان خوبه

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟ برای زیباسازی دندان و اصلاح مشکلات آن، روش های متعددی وجود دارد که هر کدام از آن ها مزایا و محدودیت

عوارض کامپوزیت دندان، عوارض خطرناک کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

عوارض کامپوزیت دندان به مشکلاتی گفته می شود که در اثر انجام کامپوزیت به وجود می آیند. اگرچه کامپوزیت به عنوان یک روش امن برای