پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان زمانی مورد نیاز است که لثه به دلایلی که در ادامه ذکر میشود ضخامت کافی برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد.

بیماری های لثه، عفونت و یا اسیب هایی نظیر تصادف، از مواردی میباشد که میتواند باعث از دست رفتن دندان های طبیعی ما شوند.

همانطور که میدانیم معمولا بهترین روش برای جایگزینی این نوع مشکلات دندان، ایمپلنت دندانی میباشد اما به دلیل موارد مختلفی که در ادامه این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد، ممکن است که نیازمند پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان باشیم.

زیرا نگه داشتن ایمپلنت های دندانی که بسیار شبیه دندان های طبیعی میباشد و توسط استخوان های موجود در فک انجام میشود.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

چرا نیازمند پیوند استخوان برای ایمپلنت هستیم ؟

ایمپلنت دندان دارای 3 جزء فیزیکی اصلی میباشد که این سه قسمت به ترتیب

  1. فیکسچر
  2. رابط
  3. تاج دندانی

میباشند فیکسچر که پایه ایمپلنت دندانی به حساب می آید نگهدارنده تاج دندانی میباشد و نیازمند پیوند و ادغام با استخوان فک بوده که بتواند نقش یک دندان طبیعی را به درستی ایفا کند.

حال به دلایل متعددی نظیر فاصله انداختن بین کشیدن دندان و جایگزینی دندان، موارد ژنتیکی و… باعث میشود که سینوس ها (حفره های خالی در روی گونه) محدوده خود را تا استخوان فک گسترش داده و از حجم استخوان این محدوده کم میکنند.

در چنین شرایطی پایه ایمپلنت زمینه مناسبی برای پیوند به استخوان را نداشته و لازم است که دندانپزشک متخصص با افزایش میزان استخوان فک به روش پیوند استخوان، شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت دندان را برای بیمار عزیز فراهم اورد.

ایا همه افراد نیازمند پیوند استخوان میباشند ؟

جواب کوتاه به این سوال خیر میباشد، همه افراد نیازمند پیوند استخوان نمیباشند.

این عمل بعد بررسی وضعیت دهانی بیمار و به نظر پزشک متخصص باید انجام شود. اما کاشت دندان بلافاصله بعد از کشیدن دندان یک امر مهم میباشد که در اکثر موارد ما را بی نیاز از انجام پیوند استخوان میکند و هر چه فاصله بین از دست رفتن دندان و جایگزینی آن بیشتر شود، احتمال پیوند استخوان نیز به مراتب افزایش میابد.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

میزان استخوان مورد نیاز جهت کاشت ایمپلنت

پیوند استخوان جراحی ایمپلنت زمانی که استخوان به اندازه کافی نداشته باشیم ، ضروری است. درحالیکه به طور دایم انواع جدید ایمپلنت دندان تولید میشود(مانند ایمپلنت های کوتاه ) و تکنیک‌های جدید ارائه می‌شود، درمان عمومی نیازمند حداقل استخوانی با ۱۰ میلی‌متر طول و ۶ میلی‌متر پهنا میباشد.

احتمال ادغام استخوانی ایمپلنت بسته به درجه بندی استخوان متفاوت میباشد.

انواع روش پیوند استخوان

  • افزایش ریج

گاهی در پیوند استخوان نیازمند افزایش ضخامت و کمی طول استخوان فک میباشیم که مربوط به استخوان آلوئولار میباشد.

در این روش مانند تصویر زیر با پیوند استخوان به میزان ضخامت و طول استخوان اضافه میکنیم و فک را در شرایط مساعد پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان قرار میدهیم.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

 

  • سینوس لیفت

جراحی سینوس لیفت برای فراهم آوردن حجم کافی از استخوان در مناطق کافی فک بالا ( منظور محل دندان های آسیای کوچک و بزرگ بالا است ) برای قرار دادن ایمپلنت استفاده میشود.

با از دست رفتن دندان های طبیعی در این ناحیه، کف سینوس به‌ تدریج به سقف دهان گسترده شده و به آن نزدیک می شود به طوری که پس از مرور زمان تنها یک لایه استخوانی نازک، دهان را از سینوس جدا می کند.

این بستر ضعیف ضخامت و استحکام کافی برای قرارگیری ایمپلنت ندارد. بنابراین با انجام جراحی سینوس لیفت که به معنای بالا اوردن سینوس می باشد، مقداری از مواد پیوند استخوان در سینوس قرار گرفته و کف سینوس بین ۲ تا ۲۰ میلی متر به بالا برده میشود.

انواع مواد پیوند استخوان

مواد مورد استفاده به عنوان پیوند، بسته به حجم  مورد نیاز می تواند مواد مصنوعی مانند پودر استخوان یا خرده های استخوان ناشی از دریل کردن محل برای ایمپلنت و یا اینکه تکه های بزرگ استخوان جدا شده از سایر قسمت های فک یا حتی استخوان لگن باشد، که عموما از مواد مصنوعی استفاده میشود.

مواد پر کننده استخوان

  1. استخوان از بدن خودتان
  2. استخوان گاو
  3. ماده مصنوعی

از آنجایی که استفاده از استخوان خود فرد نیازمند جراحی ناحیه دیگر نیز میباشد معمولا از این روش استفاده نمیشود و در اکثر موارد از ماده مصنوعی و یا استخوان گاو یا اسب برای پیوند استفاده میشود.

مراحل کلی پیوند استخوان

در ادامه هر آنچه که در جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان اتفاق می افتد را با شما در میان میگذاریم.

  1. ابندا محل مورد عمل با بی حسی موضعی، بی حس میشود.
  2. بافت لثه برای دسترسی به استخوان برش میخورد.
  3. تزریق پودر استخوان به محفظه خالی شده.
  4. بخیه لثه برش داده شده.

آیا پیوند استخوان فک دردناک است؟

پیوند استخوان فک تا زمانی که استخوان مورد نیاز از بدن بیمار دریافت نشود یک عمل جزئی به شمار می اید که به کمک بی حسی یا بیهوشی، درد برای بیمار به حداقل میرسد.

دوره ترمیم این ناحیه نیز با تجویز مسکن و رعایت نکات گفته شده توسط متخصص بسیار کوتاه و سریع خواهد بود.

مراقبت های بعد از عمل جراحی

بعد از پیوند استخوان دندان ، احتمالاً با گاز بسته بندی شده در اطراف برش دهان از مطب دندانپزشکی خارج می شوید.

به شما باید دستورالعمل تغییر پانسمان طی 24 ساعت آینده و نسخه ای برای آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت داده شود. همچنین ممکن است برای تسکین درد نسخه ای به شما تجویز شود.

 

سایر مواردی که باید رعایت کنید:

  • استفاده از کیسه برای کاهش درد و تورم
  • خوردن غذای نرم و ملایم در چند روز اولیه
  • خوابیدن در حالی که سرتان کمی بالا است یکی دو شب اول برای جلوگیری از جمع شدن خون در محل برش کمک می کند
  • دوری از فعالیت ورزشی

خطراتی که بعد از عمل باید به دکتر مراجعه کنید

به غیر موارد عادی بعد از عمل جراحی، عوارضی نیز وجود دارد که ممکن است در مواردی خطرناک باشد. که باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

موارد خطرناک:

  1. افزایش درد و تورم به مرور زمان بعد از یک هفته افزایش یابد
  2. خونریزی بعد از 1 ماه
  3. تب داشتن
  4. جدا شدن مواد استخوانی بعد از عطسه های پیاپی از بینی

برای ترمیم عمل پیوند استخوان چقدر زمان لازم است؟

دوره اولیه ترمیم محل جراحی باید بعد از گذشت یک هفته رو به کاهش درد و کشیدن بخیه ها برسد. اما دوره پیوند استخوان میتواند چند ماه(به نظر پزشک) به طول انجامد تا دهان فک شما پذیرای پایه ایمپلنت باشد.

پیوند استخوان و سینوس لیفت برای ایمپلنت

جراحی سینوس لیفت برای فراهم آوردن حجم کافی از استخوان در مناطق کافی فک بالا( منظور محل دندان های آسیای کوچک و بزرگ بالا است ) برای قرار دادن ایمپلنت استفاده میشود.

با از دست رفتن دندان های طبیعی در این ناحیه، کف سینوس به‌تدریج به سقف دهان گسترده شده و به آن نزدیک می شود به طوری که پس از مرور زمان تنها یک لایه استخوانی نازک، دهان را از سینوس جدا می کند. این بستر ضعیف ضخامت و استحکام کافی برای قرارگیری ایمپلنت ندارد.

بنابراین با انجام جراحی سینوس لیفت که به معنای بالا اوردن سینوس می باشد، مقداری از مواد پیوند استخوان در سینوس قرار گرفته و کف سینوس بین ۲ تا ۲۰ میلی متر به بالا برده میشود.

 

بیشتر بخوانید:سینوس لیفت چیست؟

پیوند لثه برای ایمپلنت دندان

در برخی از موارد کاشت ایمپلنت دندان، پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، تنها اقدامات تکمیلی نیست که پزشک متخصص برای زمینه سازی کاشت ایمپلنت دندان انجام میدهد، و ممکن است پیوند لثه را برای موفقیت بهتر کاشت دندان نیز توصیه کند.

عمل پیوند لثه به طور همزمان بعد از کشیدن دندان جهت ایمپلنت انجام میشود تا از عقب نشینی بافت لثه و حفظ توده استخوانی کمک کند اما تحلیل و ضعیف شدن لثه یکی از عوارض بعد از کاشت ایمپلنت دندان میتواند باشد که بعد از مدتی از کاشت ایمپلنت برای بیمار رخ میدهد.

از این رو برای تقویت و ضخیم کردن این بافت، باید پیوند لثه ایمپلنت در آن محل صورت بگیرد. این پیوند لثه ایمپلنت معمولا از بافت همبند نحیه کام گرفته میشود اما امکان دارد که بتوان از نقاط دیگر دهان نیز پیود لثه صورت بگیرد.

بیشتر بدانید: جراحی لثه

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

عمر لمینت دندان، عمر لمینت بیشتر است یا کامپوزیت

عمر لمینت دندان چقدر است؟

تمایل به داشتن ظاهر بهتر و اصلاح فرم دندان، افراد را به جستجوی راهکار هایی برای بهبود زیبایی و سلامت دندان ها می کشاند. یکی

عمر روکش دندان، عمر روکش دندان عصب کشی شده، عمر چسب روکش دندان

عمر روکش دندان چقدر است؟

دندان ها یکی از اعضای حساس بدن هستند که به دلایل مختلف بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آسیب هستند. با توجه به این