ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی فلزی است که درون بافت استخوانی کاشت میشود.

امروزه این ایمپلنت در نواحی مختلف بدن به منظور پروتز مصنوعی کاشت میشود. مانند ایمپلنت گوش، ستون مهره ها و لگن و حتی پروتز چشم.

در دندانپزشکی نیز بصورت گسترده طی 20 سال اخیر کاربرد زیادی پیدا کرده است و روز به روز تکنولوژی های جدیدتری در ساخت ایمپلنت به کار میرود تا بتواند ایمپلنت به استخوان در شرایط ایده آل تری جوش بخورد.

شرکت های سازنده ایمپلنت در جهت نوآوری و به روز رسانی این تکنولوژی در تلاش و رقابت شدید هستند.

ایمپلنت آلیاژی است از جنس تایتانیوم که توانایی تطابق و جوش خوردن با استخوان را دارا میباشد.

فیلم کشیدن 5 دندان و کاشت همزمان 4 واحد ایمپلنت در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی .

فیلم کاشت 3 واحد ایمپلنت پانچ در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی .

فیلم کشیدن دندان ها و کاشت همزمان ایمپلنت ها به روش فرش ساکت به همراه تقویت استخوان در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی.

انواع ایمپلنت های دندانی

سطح ایمپلنت هم از طریق ماکروسکوپی و هم میکروسکوپی دچار تغییراتی میشود تا شرایط جوش خوردن ایمپلنت به استخوان را ارتقاء دهد. به طور مثال :

جهت بهبود کیفیت میکروسکوپی به سطح ایمپلنت اسید زده میشود و یا اینکه کلسیم یا تایتانیوم به سطح ایمپلنت اسپری میشود و هدف از همه این فناوری ها، افزایش تضرس سطح ایمپلنت و بهبود جوش خوردن ایمپلنت به بافت زیرین خود میباشد.

به صورت ماکروسکوپی هم تغییراتی در سطح ایمپلنت ایجاد میشود از جمله : رزوه دار کردن سطح ایمپلنت و ایجاد شیارهای کم عمق یا عمیق در سطح ایمپلنت و یا تغییر نمای ظاهری ایمپلنت به صورت سیلندری و یا مخروطی.

کاشت 16 واحد ایمپلنت به همراه جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی .

 

ایمپلنت دندان

 

البته این سطح ماکروسکوپی کاربردهای متنوع در نواحی مختلف فکی دارد. به طور مثال:

اگر هدف کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت باشد، مدل ایمپلنت مخروطی کاربرد وسیعتری دارد. یا اگر بیماری سیگاری باشد از ایمپلنتی که دارای سطح اسید اچ باشد میتوان استفاده کرد.

البته ایمپلنت های دیگری موجود هستند که در سطح آن فناوری های خاصی انجام شده است که میتواند زمان و سرعت جوش خوردن ایمپلنت به سطح استخوان را به چند هفته تقلیل دهد.

گرافی کشیدن دندان ها و کاشت همزمان 16 واحد ایمپلنت به همراه جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی .

 

ایمپلنت دندان

 

البته باید خاطر نشان کرد که این نوع ایمپلنت ها دارای هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت های متداول میباشد.

ایمپلنت هرچه دارای قطر و ارتفاع بیشتری باشد، طول عمر آن افزایش میابد البته باید در نظر داشت قطر مناسب ایمپلنت در هر ناحیه از فک، مثلا در فک بالا و یا فک پایین و همچنین در نواحی قدامی و یا خلفی متفاوت خواهد بود یعنی در نواحی خلفی، ایمپلنت های ضخیمتر توصیه میشود.

ایمپلنت های دندانی چقدر طول میکشد

معمولا سرعت جوش خوردن ایمپلنت دندان در فک بالا آهسته تر از فک پایین میباشد به طوری که میتوان عنوان کرد بالاترین تراکم استخوانی در نواحی قدامی فک پایین ،سپس خلفی فک پایین میباشد. و کمترین تراکم استخوان در نواحی خلفی فک بالا میباشد که به همین دلیل هم سرعت جوش خوردن ایمپلنت نسبت به فک پایین یک الی دو ماه بیشتر خواهد بود.

نکته بعدی اینکه در صورت نیاز به تقویت استخوان و تقویت بافت نرم لثهف زمان جوش خوردن ایمپلنت بیشتر خواهد بود که به دنبال آن نیز زمان شروع قالبگیری افزایش پیدا میکند.

البته تکنیک هایی همچون فرش ساکت ( کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت ) و یا لیزرتراپی و یا استفاده از ایمپلنت های SLA active سرعت جوش خوردن ایمپلنت به سطح استخوان را افزایش خواهد داد.

ایمپلنت پانچ چیست ؟

یکی از دغدغه ها و استرس های بیماران جراحی و شکافتن لثه جهت کاشت ایمپلنت میباشد.

همچنین از نگرانیهای موجود، خونریزی و درد و تورم جهت کاشت ایمپلنت میباشد. روشی به نام پانچ وجود دارد که میتواند نگرانیهای ذکر شده را به حداقل برساند.

کاشت 16 واحد ایمپلنت به همراه تقویت استخوان و جراحی سینوس لیفت در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی.

ایمپلنت دندان

 

در روش پانچ تکنیک ، لثه شکافته نمیشود و نیازی به تیغ جراحی وجود ندارد و در نتیجه، بعد از کاشت ایمپلنت بخیه هم مورد نیاز نمیباشد.

در این روش خطر خونریزی وجود ندارد و زمان درمان به علت شکافته نشدن لثه و عدم نیاز به بخیه کاهش میابد.

در این بیماران به علت عدم نیاز به طی کردن پروسه های پیچیده جراحی، علاوه بر کاهش زمان درد و تورم به حداقل میزان خود میرسد.

البته باید خاطرنشان کرد که عوامل مختلفی امکان روش پانچ را میسر میسازد که شامل : ضخامت مناسب بافت استخوانی و لثه ای میباشد و از همه مهمتر مهارت جراح در ارائه این روش زیرا اگر ضخامت لثه و استخوان مناسب نباشد، ابتدا باید به فکر بازسازی بافت لثه یا استخوان ناحیه مورد نظر بود که میتوان تقویت لثه و استخوان را همزمان و یا قبل از کاشت ایمپلنت دندان انجام داد ولی به هیچ وجه تقویت بعد از کاشت ایمپلنت توصیه نمیشود.

 

ایمپلنت دندان

 

از موارد مهم دیگر مهارت و تبحر جراح جهت اجرای این روش میباشد. زیرا جراح باشد تجربه کافی در اجرای این روش داشته باشد و همچنین جراح باید آشنایی کامل به آناتومی و موقعیت بافت استخوانی داشته باشد.

مزایا و معایب ایمپلنت پانچ

از مزایای مهم ایمپلنت پانچ عدم نیاز به تیغ جراحی و همچنین عدم نیاز به بخیه میباشد.

از مزایای دیگر پانچ تکنیک به حداقل رسیدن درد و تورم میباشد.

افزایش سرعت درمان بیماران و کاهش خطر خونریزی و درد میباشد.

فیلم کاشت ایمپلنت به روش پانچ بدون شکافتن لثه و بدون بخیه در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی .

از معایب مهم این روش آسیب به نواحی مهم بافت لثه ای و استخوان در صورت نداشتن مهارت و تبحر جراح میباشد. توصیه میشود برای اجرای این روش حتما به متخصصینی که سابقه زیاد در اجرای روش ایمپلنت پانچ دارند مراجعه شود.

دکتر شهرام اسعدی با دارا بودن سابقه کاشت بیش از 20 هزار واحد ایمپلنت و همچنین دارا بودن سابقه بالا در کاشت ایمپلنت به روش پانچ و فرش ساکت آماده مشاوره و درمان تخصصی برای بیماران عزیز میباشند.

کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت دندان

یکی از چالشهای موجود زمان مناسب جهت کاشت ایمپلنت میباشد. زیرا مواردی موجود میباشد که بیمار هنوز اقدام به کشیدن دندان نکرده است.

در این بیماران توصیه میشود که حتما در صورت تمایل به کاشت ایمپلنت قبل از کشیدن دندان به متخصصان لثه و یا فک و صورت مراجعه کنند و مشورت های لازم را بگیرند. زیرا گاهی امکان کاشت ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان وجود دارد.

البته ناحیه دندان کشیده شده باید فاقد عفونت فعال باشد و همچنین ضخامت مناسب استخوان را دارا باشد. در غیر اینصورت ممکن است امکان کاشت همزمان ایمپلنت وجود نداشته باشد.

در روش فرش ساکت یا کاشت همزمان ایمپلنت دندان ممکن است بصورت معمولی و یا به کمک جراحی نسج نرم و یا نسج سخت خارج شده و سپس ایمپلنت کاشته خواهد شد.

در اجرای جراحی نسج نرم یا نسج سخت یا کشیدن معمول توصیه اکید میشود که دندان به حداقل میزان آسیب خارج شده تا شانس کاشت همزمان ایمپلنت افزایش یابد.

نکته مهم اینکه تبحر و مهارت جراح در اجرای این روش اهمیت بسزایی دارد.

دکتر شهرام اسعدی با سابقه کاشت بیش از 20 هزار واحد ایمپلنت و اجرای روشهای پانچ تکنیک و فرش ساکت آماده ارائه مشاوره تخصصی و درمان بیماران عزیز میباشد.

مزایا و معاییب کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت

از مزیت های اصلی این روش کاهش طول دوره درمان میباشد. زیرا در روش معمول ابتدا باید دندان کشیده شود و سه ماه بعد جهت کاشت ایمپلنت اقدام گردد. ولی در این روش همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت کاشت میگردد.

مزیت دوم کاهش تعداد دفعات جراحی میباشد زیرا بعد از جراحی و کشیدن دندان نیاز به جراحی بعدی جهت کاشت ایمپلنت میباشیم.

در صورتیکه عفونت فعال وجود داشته باشد امکان اجرای این روش وجود ندارد همچنین در صورت نداشتن مهارت جراح امکان عدم موفقیت این روش وجود خواهد داشت.

ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال از روشهای نوین جهت کاشت ایمپلنت میباشد.

ایمپلنت دیجیتال نیازمند به بهره گیری از دستگاههای مجهز و سیستمها کامپیوتری میباشد.

در این روش با بهره گیری از سیستم های کامپیوتری ناحیه مورد نظر جهت کاشت ایمپلنت مشخص میگردد.

در این روش بعد از مشخص شدن ناحیه مورد نظر به کمک کامپیوتر گاید جراحی ساخته میشود. این گاید ناحیه جهت کاشت ایمپلنت را مشخص میکند.

مزایا و معایب ایمپلنت دیجیتال

مزیت اصلی این روش سهولت کار میباشد زیرا جای مورد نظر جهت کاشت ایمپلنت با کامپیوتر مشخص میگردد.

از مزایای دیگر این روش مشخص شدن زاویه کاشت ایمپلنت به کمک دستگاه میباشد.

از جمله معایبی این روش نیاز به جلسات اضافه تر جهت بررسی و ساخت گاید جراحی است.

از معایب دیگر بالا بودن هزینه های جانبی در این روش در مقایسه با روشهای معمول جراحی میباشد زیرا در روش دیجیتال نیاز به ابزار و وسایل خاص میباشد.

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

عمر لمینت دندان، عمر لمینت بیشتر است یا کامپوزیت

عمر لمینت دندان چقدر است؟

تمایل به داشتن ظاهر بهتر و اصلاح فرم دندان، افراد را به جستجوی راهکار هایی برای بهبود زیبایی و سلامت دندان ها می کشاند. یکی

عمر روکش دندان، عمر روکش دندان عصب کشی شده، عمر چسب روکش دندان

عمر روکش دندان چقدر است؟

دندان ها یکی از اعضای حساس بدن هستند که به دلایل مختلف بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آسیب هستند. با توجه به این