عوارض بلیچینگ دندان چیست؟ برای زیباسازی دندان و اصلاح مشکلات آن، روش های متعددی وجود دارد که هر کدام از آن ها مزایا و محدودیت هایی دارند. یکی از روش های محبوب برای بهبود ظاهر دندان ها بلیچینگ است. این روش با استفاده از مواد مخصوص لکه های روی سطح دندان ها را کاهش می دهد و به آن ها ظاهری سفید و درخشان می بخشد.
از آنجایی که این فرآیند در مطب دندانپزشک انجام می شود و نیازی به جراحی یا فرآیند پیچیده ای ندارد، بلیچینگ یک روش مناسب و بدون دردسر برای افرادی است که به دنبال روشی سریع برای بهبود ظاهر دندان های خود هستند.
با این حال آیا واقعاً بلیچینگ دندان خوبه یا یک عمل دردسر ساز است؟
ما در این مقاله سرفصل های زیر را بررسی می کنیم:
- بلیچینگ چیست؟
- عوارض بلیچینگ دندان
- عوارض بلیچینگ دندان با لیزر
- کاهش عوارض بلیچینگ
- کاهش احتمال ایجاد عوارض بلیچینگ دندان
با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ این سؤال و سؤالاتی مانند عوارض بلیچینگ دندان با لیزر را دریافت کنید.
بلیچینگ چیست؟
ظاهر دندان ها می تواند به شکل قابل توجهی زیبایی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. اما متأسفانه دندان ها به راحتی بر اثر عوامل متعدد دچار مشکل می شوند. به طور مثال نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای و مصرف سیگار می تواند به راحتی رنگ اصلی دندان ها را تغییر دهد. اما خوشبختانه روش هایی وجود دارد که با کمترین دردسر می تواند لکه های ایجاد شده را از بین ببرد. یکی از بهترین روش ها برای سفید کردن دندان ها بلیچینگ است. در این روش استفاده از یک سری مواد شیمیایی خاص، رنگدانه های ایجاد شده روی مینای دندان را اکسیده می کند. این عمل باعث روشن شدن دندان می شود.
عوارض بلیچینگ دندان
معمولاً افراد قبل از اقدام برای انجام یک عمل در مورد آن تحقیق می کنند. مثلاً شما به عنوان فردی که قصد سفید کردن دندان هایش را دارد حتماً برایتان سؤال پیش آمده است که آیا بلیچینگ دندان خوبه یا نه؟ یا سؤالاتی در مورد عوارض این عمل. در پاسخ به این سؤالات باید ذکر کنیم که بلیچینگ یک روش غیر تهاجمی و بی خطر است؛ با این حال در برخی موارد عوارضی را به دنبال دارد. در ادامه رایج ترین عوارض بلیچینگ معرفی می شوند.
حساسیت دندان به سرما یا گرما
حساسیت دندان به سرما یا گرما یکی از رایج ترین عوارض بلیچینگ دندان است که گاهی پس از انجام این فرآیند رخ می دهد. در این حالت فرد هنگام خوردن غذا های گرم و سرد یا تنفس هوای سرد و گرم در دندان های خود احساس درد کنند. این حساسیت ممکن است موقتی باشد و در برخی افراد پس از چند روز تا چند هفته کاهش یابد، اما در برخی موارد این مشکل برای همیشه باقی می ماند. این عارضه معمولاً به دلیل تخریب مینای دندان توسط مواد شیمیایی بلیچینگ رخ می دهد.
تحریک و التهاب لثه ها
یکی دیگر از عوارض بلیچینگ دندان، تحریک و التهاب لثه ها است. حساسیت ایجاد شده بر اثر بلیچینگ با خونریزی، تورم و حساسیت همراه است. این مسأله معمولاً به دلیل تماس مواد شیمیایی بلیچینگ با بافت لثه ایجاد می شود که می تواند برای افرادی که حساسیت لثه دارند مشکل ساز باشد. در صورت بروز این مشکل بهتر است در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید.
عوارض بلیچینگ دندان با لیزر
بلیچینگ دندان با لیزر یک روش محبوب و رایج است که بعضی از افراد آن را به بلیچینگ معمولی ترجیح می دهند. گرچه این روش از یکسری مزایا برخوردار است اما این روش عوارضی را نیز به دنبال دارد. به طور مثال یکی از مهم ترین عوارض بلیچینگ دندان با لیزر، افزایش ایجاد حساسیت است. لیزر با افزایش درصد واکنش پذیری پراکسید هیدروژن، احتمال ایجاد حساسیت را به شکل قابل توجهی بالا می برد.
کاهش عوارض بلیچینگ
بلیچینگ به طور کلی یک روش امن و بی خطر است اما در بعضی موارد ممکن است افراد به دلایل مختلف دچار مشکلاتی مانند حساسیت شوند. در این صورت رعایت نکات زیر می تواند عوارض بلیچینگ دندان را کاهش دهد.
- استفاده از محصولات حاوی فلوراید: استفاده از محصولاتی که حاوی فلوراید هستند می تواند به تقویت مینای دندان و کاهش حساسیت پس از بلیچینگ کمک کند.
- مصرف مواد غذایی مناسب: اجتناب از مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی که می توانند حساسیت دندان ها را افزایش دهند، عوارض بلیچینگ دندان را کاهش می دهد.
- مراجعه به دندانپزشک: بعضی از مشکلات مانند حساسیت در هفته اول بلیچینگ عادی است؛ اما اگر این مشکل و دیگر عوارض بیشتر از زمان تعین شده طول بکشند باید به دندانپزشک مراجعه کرده و مشکل را رفع کنید.
- رعایت دقیق دستورالعمل های دندانپزشک: رعایت دستورالعمل های دندانپزشک می توان به شکل قابل توجهی عوارض بلیچینگ دندان با لیزر را کاهش دهد.
کاهش احتمال ایجاد عوارض بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان، به عنوان یکی از روش های محبوب سفید کردن دندان، توسط بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می گیرد. اما همانطور که می دانید، استفاده از برخی از مواد شیمیایی برای بلیچینگ، ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. البته این مشکل و دیگر عوارض بلیچینگ دندان را می توان کاهش داد. در ادامه در مورد کاهش احتمال ایجاد عوارض ایمپلنت توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.
مراجعه به دندانپزشک ماهر و باتجربه
دندانپزشک ماهر، با توجه به شرایط دهان و لثه هر فرد، مواد بلیچینگ مناسب را انتخاب کرده و فرآیند بلیچینگ را با دقت و بهترین شکل ممکن انجام می دهد. دندانپزشک باتجربه با توجه به سابقه پزشکی و تجربه خود، می تواند بر اساس نیاز ها و مشکلات موجود، متد های بهتری را برای بلیچینگ انتخاب کرده و از محصولات با کیفیت و ایمن استفاده کند.
به علاوه، دندانپزشکان با تجربه، مهارت های لازم برای انجام بلیچینگ را دارند و با استفاده از تکنیک های مدرن و دستگاه های پیشرفته، فرآیند بلیچینگ را به بهترین شکل ممکن انجام می دهند. آن ها با رعایت دقیق دستورالعمل های بلیچینگ و انجام آزمایشات مربوط به عدم حساسیت، امکان وقوع عوارض بلیچینگ دندان را کاهش می دهند.
سخن پایانی
قبل از اقدام برای رفع مشکلات ظاهری دندان سؤال پیش می آید که آیا برای سفید کردن دندان استفاده بلیچینگ دندان خوبه؟ در پاسخ به سؤال باید گفت که بلیچینگ به طور کلی یک روش امن و بی دردسر برای زیباسازی دندان ها است. با این حال عواملی وجود دارند که باعث ایجاد عوارض بلیچینگ دندان می شوند. بعضی از این عوارض مربوط به فرد و عدم رعایت دستورات پزشک است. اما بعضی از عوارض به دلیل عدم مهارت دندانپزشک ایجاد می شود.
به طور مثال اگر مواد بلیچینگ بیشتر از زمان لازم روی دندان باقی بماند؛ ممکن است دندان دچار آسیب شود. از این رو بهتر است بلیچینگ را نزد یک دندانپزشک حرفه ای و باتجربه انجام دهید. از آنجایی که دکتر شهرام اسعدی علاوه بر دانش کافی از تجربه بالا نیز برخوردار هستند، می توانند یک گزینه ایده آل برای انجام بلیچینگ باشند.