تفاوت کامپوزیت و لمینت

تفاوت کامپوزیت و لمینت

از ایام قدیم تا به حال داشتن لبخندی زیبا دارای اهمیت بالایی بین افراد بوده و امروزه با توجه به پیشرفت های بزرگ در زمینه زیبایی ، رسیدن به این خواسته خیلی سخت نخواهد بود و برای دسترسی به دندان های زیبا و سالم داده های مختلف مانند لامینت و کامپوزیت وجود دارد و توضیح در مورد هر کدام از این دو مورد اطلاعاتی را در اختیار بیماران عزیز قرار خواهد داد . در ادامه با ما باشید تا تفاوت کامپوزیت و لمینت را بررسی کنیم.

لمینت سرامیکی و کامپوزیت چیست؟

یکی از پر کاربرد ترین لامینت ها ، لامینت سرامیکی می باشد که به آن پرسلن ونیر هم گفته میشود، پرسلن نوعی سرامیک میباشد با مقاومت بالا و پس از قالبگیری ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز است تا لابراتوار این لامینت را آماده سازد و برای کار گذاشتن لامینت نیاز است که قبل از قالبگیری ، دندان ها باید تراش داده شوند و سپس توسط چسب های مخصوص بر روی دندان ها سوار می شوند.

کامپوزیت ونیر نوعی رزین یا ماده ترمیمی است که باید توسط دندانپزشک مجرب و ماهر انجام گردد .

در نتیجه در ابتدای امر تفاوت این دو، در ماده استفاده شده و مراحل انجام کار میباشد که در ادامه به تفاوت جزئی آنها خواهیم پرداخت.

تفاوت روکش های پرسلن (لمینت) با روکش های کامپوزیت (رزین) چیست؟

ونیرهای پرسلن پوسته های نازکی از پرسلان هستند که به سطح خارجی دندان چسبیده اند. روکش های کامپوزیت، رزین مهندسی شده ای هستند که روی سطح خارجی چسبانده می شوند. هر دو برای مطابقت با دندان های شما (یا سفید کردن) و بهبود لبخند کلی شما ساخته شده اند.

مزایای روکش کامپوزیت نسبت به لمینت دندان

 

تفاوت کامپوزیت و لمینت در هزینه

روکش های کامپوزیت دارای مزایای زیادی نسبت به لمینت هستند که یکی از اصلی ترین آنها هزینه است. به طور متوسط لمینت ها دو برابر کامپوزیت ها گران هستند که با توجه به اینکه بیشتر درمان ها دندانی تحت پوشش بیمه نیستند، برای برخی از افراد ممکن است که هزینه کامپوزیت نسبت به لمینت مهم باشد.

درمان کامپوزیت در همان روز

روکش های کامپوزیت اغلب می توانند در یک قرار ملاقات تکمیل شوند. دندانپزشک دندان های شما را برای رزین آماده می کند و سپس روکش ها را مستقیماً از جلوی دندان های شما می تراشد. سپس رزین با استفاده از یک نور شدید سفت می شود و در آخر روکش های شما جایگذاری می شود.

روش لمینت بیشتر طول می کشد ، زیرا روکش های شما باید قبل از قرار بعدی در آزمایشگاه دندانپزشکی تهیه و به دندانپزشک تحویل داده شوند. دندان های شما نیز قبل از نصب روکش ها به آماده سازی بیشتری نیاز دارند.

تفاوت کامپوزیت و لمینت در تراش دندان

مسلماً بزرگترین مزیتی که روکش های کامپوزیت نسبت به پرسلن(لمینت سرامیکی) دارند برگشت پذیری است. پرسلن برای اینکه متناسب با روکش باشد ، نیاز به تغییر شکل دندان های طبیعی شما دارد. اما کامپوزیت ها حداقل تغییر روی دندان های طبیعی شما لازم دارند.

قابل برداشت بودن

با استفاده از روکش های کامپوزیت ، این فرآیند حداقل تهاجمی است و می توان در آینده کامپوزیت را برداشته و دندان را به شکل اولیه خود بازگرداند. این امر آن را به یک راه حل ایده آل برای کسانی تبدیل می کند که مایلند ظاهر دندان های خود را بدون تغییر دادن شکل یا اندازه دائمی آنها بهبود دهند.

روکش های پرسلن قابل برداشتن نیستند ، زیرا دندان ها پایین آورده شده و برای همیشه تغییر شکل داده اند. تنها زمانی که باید روکش های چینی برداشته شود این است که روکش های جدید جایگزین می شوند.

مزایای لمینت دندان نسبت به کامپوزیت ونیر

تفاوت کامپوزیت و لمینت در ماندگاری بالا

اگرچه روکش های کامپوزیت دارای مزایای زیادی هستند ، اما یک زمینه وجود دارد که در آن نمی توانند با لمینت رقابت کنند و آنهم دوام بالای لمینت ها میباشد. پرسلن به مراتب قویتر از رزین کامپوزیت است (حتی با پیشرفت مواد رزین طی سال های اخیر).

لمینت پرسلن به طور متوسط ​​10-15 سال دوام می آورند ، اگرچه وقتی بهداشت دهان و دندان را رعایت می کنید و دستورالعمل های دندانپزشک خود را دنبال می کنید، می توانند حتی برای مدت طولانی تری دوام داشته باشند. که در مقابل آنها دندان های کامپوزیت شده نصف زمان ذکر شده عمر میکنند.

اکثر دندانپزشکان بر این عقیده اند که لمینت ها زیبایی طبیعی بهتری دارند و رنگ آنها به رنگ دندان هایطبیعی بیشتر شبیه میباشد. همچنین به دلیل استحکام مواد و لعابی که پس از درمان اعمال می شود ، در برابر لکه گیری و برش خوردگی بسیار مقاوم هستند.

از طرف دیگر ، روکش های کامپوزیت بیشتر متخلخل هستند و بنابراین در معرض لک شدن میباشند، به این معنی که برای اجتناب از برخی غذاهای لکه دار ممکن است لازم باشد رژیم خود را تنظیم کنید.

راه حل درمانی مناسب

سرانجام ، ونیرهای پرسلن یک راه حل درمانی مناسب برای همه موارد فرسودگی نظیر مینای دندان ، ساییدگی ، نقص ژنتیکی ، ناصافی دندان و غیره ارائه می دهند.که در مقابل ممکن است کامپوزیت ها گزینه های مناسبی برای اسیب های شدید نباشند. به عنوان مثال ، ممکن است تغییر رنگ قابل توجه و یا فواصل کافی با روکش های کامپوزیت قابل درمان نباشد ، و لمینت را به تنها گزینه خود تبدیل کنید.

تفاوت کامپوزیت ونیر و لمینت دندان در افراد واجد شرایط

قبل از هر چیزی بایستی بفهمیم کامپوزیت ونیر و لمینت دندان عمدتا برای چه مشکلاتی توصیه و مورد استفاده قرار میگیرند.

  • اصلاح دندان هایی که کج یا بدشکل هستند
  • بازگرداندن دندان های شکسته یا بریده شده.
  • دندان های لکه دار یا تغییر رنگ داده که امکان سفید کردن آنها ممکن نیست.
  • دندان هایی که در اثر سایش کوتاه شده اند
  • دندان هایی که فاصله آنها از یکدیگر بسیار زیاد است

در چه شرایطی لمینت دندان و یا کامپوزیت گزینه مناسبی نمیباشند؟

در برخی از شرایط دندانی ممکن است که لمینت یا کامپوزیت گزینه مناسبی نباشد و یا قبل از انجام این عمل ها باید تغییراتی در شرایط دندانی بیمار ایجاد کرد.

  • دندان هایی با پوسیدگی یا بیماری لثه فعال.
  • دندان های ضعیف شده; اگر مقدار قابل توجهی از ساختار دندان از بین رفته باشد یا با پر شدن زیاد جایگزین شده باشد، دندان آنقدر قوی نیست که بتواند با لمینت و کامپوزیت کار کند. تاج دندان در این مورد راه حل های مناسب تری است.
  • دندان ها به شدت بد حالت یا دندان های نامرتب ، اوربایت و آندربایت. برای اصلاح این مشکلات پیچیده تر ، به درمان ارتودنسی نیاز است.
  • دندان قروچه داشتن از دیگر مواردیست که میتوانید لمینت یا کامپوزیت را به خطر بی اندازد.

لازم به ذکر است تمامی موارد ذکر شده، نیاز به تشخیص دقیق دندانپزشک متخصص دارد.

نگهداری از لمینت و کامپوزیت

همانطور که ذکر شد به طور میانگین طول عمر لمینت ها 15 تا 20 و کامپوزیت ها 7.5 تا 10 سال عمر میکنند که این طول عمر میتواند بسته به نگهداری و بهداشت دهان دندان متغییر باشد.

  • استفاده مرتب از مسواک نرم و نخ دندان اسیبی به روکش ها نرسانده و میتوانند به افزایش طول عمر آنها کمک کند.
  • برخی از حساسیت ها به گرما و سرما ممکن است پس از قرار دادن روکش های شما احساس شود. برخی از حساسیت ها کاملا طبیعی است و معمولاً پس از یکی دو هفته از بین می رود. اگر این حساسیت ها ادامه داشت، لطفاً با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
  • لمینت ها و کامپوزیت ها پس از قرار داده شدن بسیار محکم هستند و در برابر بیشتر فشار های که یک رژیم غذایی معمولی به آنها وارد می کند مقاومت هستند. با این حال ، باز کردن مغزهای پسته با دندان ، جویدن استخوان و… موارد مناسبی برای امتحان مقاومت روکش ها نیستند.
  • استفاده از محافظ دندان برای افرادی که دارای دندان قروچه هستند.

کدام روکش ها طبیعی ترین به نظر می رسند؟

روکش های دندانی به صورت سفارشی ساخته شده اند تا ضمن اصلاح مواردی که می خواهید ، به دندان های طبیعی شما نزدیک باشند. با این حال، لایه های لمینت از حالت طبیعی تری برخوردار هستند، زیرا مواد نور را به شیوه ای کاملاً مشابه مینای دندان منعکس می کنند.

برای اسیب های شدید کدام مورد مناسب تر است؟

اگر دندان های شما به شدت لکه دار ، آسیب دیده ، نامناسب هستند یا شکاف های بیشتری دارند ، دندانپزشک شما ممکن است روکش های پرسلن را پیشنهاد کند.

روکش های کامپوزیت برای موارد خفیف تا متوسط ​​مناسب ترند. اگر مشکل شما برای درمان با روکش بسیار جدی است ، ممکن است دندانپزشک گزینه هایی مانند تاج یا درمان ارتودنسی را به جای آن توصیه کند.

 

مقایسه کامپوزیت و لمینت سرامیکی به طور خلاصه

جوانب مثبت کامپوزیت

  • هزینه کمتر
  • پروسه کوتاه و در نتیجه زمان کمتر
  • می تواند بسیاری از مشکلات زیبایی از جمله شکستن دندان ، تغییر رنگ و نقص دیگر را بپوشاند

جوانب منفی کامپوزیت

  • مواد ضعیف تر از پرسلن است و از مقاومت پایین تری برخوردار است
  • نیاز به تعویض یا تعمیر بیشتر از روکش های پرسلن است

جوانب مثبت لمینت سرامیکی

  • ماندگاری طولانی تر به دلیل مواد محکم تر
  • سفارشی ساخته میشود
  • ظاهر طبیعی تری را فراهم می کند
  • می تواند دندان های لکه دار تیره تر و یا دندان هایی که موقعیت آنها نادرست است را از روکش های کامپوزیت ثابت کند

جوانب منفی لمینت سرامیکی

  • گران ترین نوع روکش
  • پروسه جاگذاری به بیش از یک بازدید نیاز دارد
  • روکش های چینی ممکن است از بین بروند و ممکن است لازم باشد روی دندان هایتان دوباره چسب بزنید

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوبترینها

فرم درخواست مشاوره رایگان | تعیین وقت ویزیت

  • برای مثال: درخواست برای ایمپلنت | مشاوره ایمپلنت | روکش دندان | جراحی لثه و ...
  • Max. file size: 10 MB.
    در صورتیکه عکس از دندان خود دارید جهت بررسی دقیق تر بارگذاری نمایید.

پست های مرتبط

علائم جوش نخوردن ایمپلنت، علت نگرفتن ایمپلنت، جوش نخوردن ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت راهنمای فهرست مطالب ایمپلنت   جهت شناسایی بهترین دکتر ایمپلنت، باید به موارد و ویژگی های بسیاری در مورد دکتر موردنظر توجه

مشکلات روکش ایمپلنت

مشکلات روکش ایمپلنت چیست؟

مشکلات روکش ایمپلنت دندان یکی از چالش های مهم در درمان های دندانپزشکی است که ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند. این مشکلات می

تراش دندان برای لمینت

تراش دندان برای لمینت

تراش دندان برای لمینت یکی از مراحل ضروری محسوب می شود که به ایجاد فضایی مناسب برای نصب لمینت کمک می کند. این روش نه