تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت را در این مقاله توضیح میدهیم.
سیگار و الکل و به طور کلی دخانیات تاثیرات مخربی بر بافت لثه و استخوان و ایمپلنت و پوست ایجاد میکنند و باعث افزایش درد بعد از جراحی و افزایش خطر پس زدن ایمپلنت میشوند. همچنین تاثیرات منفی بر روی جراحی لثه نیز میگذارد زیرا باعث کاهش خونرسانی شده و بعد از جراحی لثه ریسک عفونت و دردهای پس از جراحی افزایش پیدا میکند.
تاثیر سیگار بر ایمپلنت
ایمپلنت قطعه ای است از جنس آلیاژ تایتانیومی است که با بافت استخوان سازش دارد و دارای ابعاد و قطر و ارتفاعات متنوعی میباشد.
امکان کاشت ایمپلنت دندان در نواحی مختلفی از فک وجود دارد و بعد از جوش خوردن ایمپلنت به فک امکان قالبگیری و ساخت روکش وجود خواهد داشت .
ایمپلنت برای جوش خوردن مناسب به استخوان و لثه نیاز به خونرسانی مناسب دارد و تاثیر سیگار بر ایمپلنت به این صورت است که این خونرسانی را دچار اختلال میکند. زیرا سیگار و دخانیات باعث انقباض عروق هم داخل استخوان و هم بافت لثه میشود علاوه بر آن دود غلیظ ناشی از سیگار و حرارت ایجاد شده توسط آن باعث آسیب به بافت لثه و استخوان شده و موجب کاهش ضخامت استخوان و لثه میشود همانطور که میدانیم این بافت ها نقش حمایتی برای ایمپلنت را ایفا میکنند.
وقتی این بافت ها دچار ضعف و تحلیل شوند بقای ایمپلنت ما دچار خطر میشود و طول عمر ایمپلنت کاهش میابد.
دکتر شهرام اسعدی با سابقه کاشت بالای 30 هزار واحد ایمپلنت از سال 1388 تا کنونف آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشند و راهکارهایی جهت کاشت ایمپلنت برای بیماران سیگاری یا بیماران با مصرف دخانیات ارایه میدهند.
عوارض مضر مصرف سیگار بر ایمپلنت دندان
- نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض عروق و عفونت در دهان میشود.
- باعث کاهش خونرسانی میشود که منجر به جوش نخوردن لثه و استخوان به ایمپلنت میشود.
- خشکی دهان و ایجاد زخم های دهانی.
- باعث کاهش بزاق و خاصیت ضد باکتریایی بزاق میشود که ریسک عفونت افزایش میابد.
- بر روی سیستم ایمنی بدن اثر منفی داشته و ریسک عفونت افزایش میابد.
- باعث افزایش درد بعد از جراحی لثه و همپنین جراحی کاشت ایمپلنت میشود.
در ادامه فیلم کشیدن دندان و کاشت همزمان ایمپلنت در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی را میتوانید مشاهده کنید.
تاثیر الکل بر ایمپلنت
از جمله عوامل تخریبی بر روی بافت استخوان و بافت لثه ای و مخاط داخل دهان مصرف الکل میباشد.
زیرا الکل باعث کاهش غدد بزاقی و خشکی دهان میشود که تاثیر بدی بر روی ایمپلنت و دندان های موجود دارد و ریسک پوسیدگی دندان را افزایش میدهد.
علاوه بر این به علت اثر انقباضی که بر عروق دارد باعث کاهش خونرسانی به بافت های حمایت کننده ایمپلنت و دندان میشود.
تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت ، کلا مواد مخدر و الکل و دود اثر تخریبی و منفی بر روی بافت های مختلف بدن دارد.
عوارض مضر مصرف الکل بر ایمپلنت دندان
- خشک شدن دهان و کاهش بزاق میشود.
- بروز زخم های دهانی و کاهش خاصیت ضد باکتری بزاق یه علت کاهش بزاق
- افزایش درد پس از جراحی لثه و کاشت ایمپلنت
- با تاثیر منفی بر سیستم ایمنی باعث افزایش ریسک جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان میشود
- کاهش خونرسانی لثه و استخوان اطراف ایمپلنت میشود.
در ادامه عکس بعد و قبل از کاشت 16 واحد ایمپلنت دندان همزمان با جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان و کشیدن دندان ها در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی را میبینید.
تاثیر تریاک بر ایمپلنت
علاوه بر تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت که پیشتر ذکر شد مواد مخدر از جمله تریاک نیز باعث بروز عفونت در لثه و استخوان اطراف ایمپلنت میشود و علاوه بر آن میزان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان کاهش میابد و حتی خطر پس زدن ایمپلنت نیز وجود دارد.
ایمپلنت فلزی است از جنس تایتانیوم که دارای تطابق با بافت داخل دهان میباشد و بعد از کاشت طی مدت زمانی به استخوان و بافت نرم اتصال میابد، در این دوره مصرف دخانیات و الکل و سیگار تاثیر منفی بر جوش خوردن ایمپلنت میگذارد و استحکام ایمپلنت کاهش میابد.
زیرا سیگار و دخانیات و الکل و قلیان باعث کاهش خونرسانی به آن ناحیه میشود.
البته ایمپلنت هایی موجود میباشد که ریسک پس زدن را در بیمارانی که مصرف دخانیات و الکل داردند را کاهش میدهد.
تاثیر قلیان بر ایمپلنت
قلیان و سیگار از عوامل مخربی است بر روی جوش خوردن ایمپلنت داردند همانطور که میدانیم دخانیات تاثیر منفی بر بافت های مختلف بدن و اندام های مختلف دارد از جمله بر روی ریه ها ، قلب و عروق و مغر و پوست بدن و اگر دقت کنیم افرادی که سیگار و قلیان مصرف میکنند دارای پوست و لب تیره و کبود هستند که به دلیل انقباض عروق و کاهش خونرسانی به آن نواحی میباشد.
دود و دخانیات باعث انقباض عروق شده که این انقباض عروق در بافت های لثه و استخوانی نیز بروز پیدا میکند و به دنبال آن ما شاهد تحلیل لثه و استخوان هستیم.
همینطور در زمان کاشت ایمپلنت مصرف دخانیات و سیگار و قلیان باعث کاهش خونرسانی و کاهش تامین اکسیژن استخوان و لثه ی اطراف ایمپلنت میشود که تاثیر منفی بر اتصال ایمپلنت به استخوان و بافت لثه ی اطراف آن دارد و حتی در مواقعی که هدف جراحی لثه برای روکش میباشد مصرف قلیان و دخانیات باعث خطر عفونت و التهاب میشود.