مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت از مهمترین عوامل در کاهش درد بعد از کاشت ایمپلنت دندان و افزایش طول عمر ایمپلنت میباشد.

در این مقاله، سعی شده است چالش ها و مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت مرحله به مرحله ذکر شود.

در ابتدا یک فیلم کاشت ایمپلنت به روش پانچ بدون شکافتن و بدون بخیه و بدون درد و خونریزی در سه دقیقه توسط دکتر شهرام اسعدی را مشاهده بفرمایید.

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت دندان و انواع مراحل

اولین بخش مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت دندانی مربوط به روز جراحی و 48 ساعت بعد از این عمل میباشد.

بعد از این دوره وارد مراقبت های 1 الی دو هفته اول میشویم. و در نهایت مراقبت هایی نیز در فاصله این دوره تا تاج گذاری دندان است که در ادامه به هرکدام از این بخش ها به طور مفصل خواهیم پرداخت.

مدیریت التهاب و خونریزی بعد از جراحی

پس از جراحی ایمپلنت خونریزی طی چند ساعت اول بعد از جراحی ممکن است بروز کند که بهترین روش برای توقف خونریزی: فشردن گاز استریل در ناحیه دهان و نگه داشتن آن به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.

بهتر است سر از بدن در موقعیت بالاتر قرار گیرد.

طی ۲ تا ۳ روز بعد از جراحی ممکن است بزاق کمی صورتی یا رنگ خون داشته باشد که مشکل ایجاد نخواهد کرد.

تورم از واکنش های طبیعی بدن نسبت به فرایند جراحی و ترمیم آن ناحیه است معمولا ۲۴ ساعت بعد از جراحی بروز می کند و تا یک روز باقی می ماند و حداکثر ۷ تا ۱۰ روز بعد از آن تورم بر طرف میشود.

برای کاهش این تورم توصیه میشود که در ۲۴ ساعت اول طی دوره های ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ای از کمپرس یخ ( به صورت متناوب ) استفاده گردد و پس از ۴۸ ساعت نیز برای کاهش درد و تورم از کمپرس گرم استفاده شود.

بعد از جراحی ممکن است دمای بدن شما مختصری افزایش پیدا کند که این افزایش دمای بدن کاملا طبیعی میباشد و با مصرف مسکن بهبود پیدا میکند.

 

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

 

لخته خون بعد ایمپلنت

پس از درمان ایمپلنت از شستشوی دهان خودداری کنید (مگر به توصیه پزشک).

سعی کنید تا پایان روز وضعیت محل جراحی را با زبان یا انگشتان خود بررسی نکنید. این عمل ممکن است با جدا کردن لخته خونی که تشکیل شده است باعث خونریزی شود.

تف نکنید  و سیگار نکشید. این امر همچنین می تواند لخته های خون را از بین برده و روند بهبودی را اهسته و مختل کند.

تا چند روز از انتی بیوتیک ها استفاده کنیم؟

در روز ابتدایی درمان، در صورتیکه مسکن همراه با خود دارید، در مطب اولین قرص خود را استفاده نمایید و سپس به صورت سه الی چهار ساعت بعد تا زمان خواب تکرار کنید.

فرد بیمار می بایست تا دو روز، از مسکن های تجویز شده به طور مرتب استفاده نماید.

آنتی بیوتیک های تجویز شده را تا آخر طبق تجویز متخصص استفاده نماید، زیرا مصرف آنتی بیوتیک ها از مهمترین عوامل مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت میباشد.

در صورتی که شدت درد شما بیشتر شد با پزشک خود تماس بگیرید.

استراحت یا ورزش؟

ایجاد هر گونه ضربان قلب ممکن است باعث خشکی دهان و خونریزی در قسمت جراحی شده شود. در نتیجه بهتر است که در روز جراحی ایمپلنت میزان فعالیت خود را به حداقل رسانده و یک الی دو هفته از ورزش کردن دوری کنید.

بعد از ایمپلنت چه بخوریم

لازم است که در روز جراحی از مایعات سرد برای تغذیه خود استفاده کنید و از مایعات گرم و تند دوری کنید و همچنین در چند روز بعد از عمل جراحی، از غذای نرم استفاده کنید. و بعد از چند روز میتوانید به رژیم غذایی سابق خود برگردید، اما تا زمان بهبودی کامل باید از گاز گرفتن مواد سخت غذایی پرهیز کنید.

تغذیه بعد از عمل جراحی یکی از چالش های ایمپلنت میباشد اما سعی کنید از غذاهای مغذی استفاده کنید که روند بهبودی به سرعت بیشتری اتفاق می افتد.

 

نوشیدنی های 48 ساعت بعد ازعمل

  • اب
  • ابمیوه
  • تکه های یخی ابمیوه
  • بستنی یخی و یخ در بهشت

خوردنی های 48 ساعت بعد ازعمل

  • ژله
  • دسرنرم
  • پوره سیب
  • ماست
  • میلک شیک

غذاهای نرم بعد از از بین رفتن بی حسی

    • پوره سیب زمینی
    • ماکارونی
    • تخم مرغ
    • پنکیک
    • سوپ(خیلی داغ نباشد)

در ادامه فیلم کاشت همزمان 4 واحد ایمپلنت همزمان با کشیدن 5 دندان در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی را میتوانید مشاهده بفرمایید.

تاثیر بهداشت دهان و دندان بر مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

از جمله موارد مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت بهداشت دهان و دندان میباشد که برای موفقیت در کاشت ایمپلنت و مراقبت صحیح از آنها یک امر ضروری به شمار میرود. اما شما نباید با زیاده روی در این کار، روند بهبودی را مختل کنید.

در صورت تجویز دندانپزشک خود ، از دهان شویه کلرهگزیدین استفاده کنید.

روز بعد از جراحی، شستشوی اب گرم و نمک نیز توصیه می شود و باید چهار تا پنج بار در روز استفاده شود، به خصوص بعد از غذا. دندانپزشک ممکن است شما را تشویق کند که بلافاصله دندان های خود را با مسواک شروع به تمیز کردن کنید، اما شما باید مراقب قسمت های کاشت باشید.

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

 

آیا می توانم دندان مصنوعی خود را پس از جراحی استفاده کنم؟

اگر دندان مصنوعی دارید که ناحیه جراحی را می پوشاند، لطفاً آن را برای محافظت از محل جراحی در طول دوره بهبودی اولیه آن، تا آنجا که ممکن است کمتر در هفته اول استفاده کنید.

دو عامل اصلی مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

یکی از دو دلیل اصلی عدم موفقیت ایمپلنت ها ، به دلیل ضربه ناشی از فشار بیش از حد یا نیروی بالای گاز گرفتن در محل ایمپلنت است.

به همین دلیل مهم است که از خوردن غذاهای سفت و سخت اجتناب کنید و سعی کنید در این ناحیه با فشار نجویید.، حتی اگر تاج موقت دارید. و اگر مشکلات دندان قروچه در خواب را دارید حتما با دکتر خود در میان بگذارید تا در صورت لزوم از محافظ دندانی استفاده کنید.

بهداشت کافی دهان و دندان مسئله مهم دیگری است که می تواند در موفقیت طولانی مدت ایمپلنت دندان تأثیر بسیاری بگذارد.

بلافاصله پس از عمل کاشت، بیماران باید دستورالعمل های دقیق تمیز کردن را دنبال کنند.

باید چند روز پس از جراحی از فعالیت شدید خودداری کنید.

حداقل برای دو هفته سیگار کشیدن را از بین ببرید.

همیشه بهداشت دهان و دندان را به درستی انجام دهید

برای معاینه و بررسی منظم به دندانپزشکتان مراجعه کنید.

در ادامه گرافی کاشت 16 واحد ایمپلنت دو فک رو میتونید مشاهده کنید.

 

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت‌های بلند مدت بعد از کاشت ایمپلنت

از جمله مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت زمانی است که ایمپلنت جدید و لثه اطراف آنها بهبود یافت و دندان‌های جایگزین در دهان قرار داده شد، باید مانند دندان‌های طبیعی خود از آنها مراقبت کنید.

برای حفظ دندان‌ها و لثه، دومرتبه در روز مسواک زده و نخ دندان بکشید و به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر دندان‌های خود را به درستی تمیز نکنید، باکتری‌ها در دهان جمع شده و باعث ایجاد التهاب می‌شوند.

اگر این عوارض تحت درمان قرار نگیرند، التهاب باعث تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت می‌شود. در نهایت، ایمپلنت در استخوان شل می‌شود و می‌افتد.

در ادامه فیلم کاشت ایمپلنت به روش پانچ بدون شکافتن لثه و بدون بخیه و بدون درد و خونریزی در یک نوبت جراحی توسط دکتر شهرام اسعدی را میتوانید مشاهده کنید.

تاثیر مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت بر طول عمر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان ده ها سال است که مورد استفاده افراد قرار گرفته و معمولا موفقیت‌آمیز بوده‌است.

اکنون می دانیم که با مراقبت از ایمپلنت دندان ، می توانیم سال ها آن ها را سالم نگه داریم.

مطالعات نشان داده‌اند که ۹۵ درصد از ایمپلنت ها حداکثر تا ۵ سال ماندگاری دارند ولی اکثر آن ها بیشتر از این عمر می کنند. برای اینکه بتوانید عمر ایمپلنت را به حداکثر برسانید، باید به مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت توجه زیادی کنیم از جمله از سیگار کشیدن دوری کنید.

همچنین باید در خانه به بهداشت دهانتان رسیدگی کنیدو مرتب برای چکاپ ایمپلنت، دندان ها و لثه به دندانپزشکی بروید. این کار باعث می شود در صورت وقوع مشکل، قبل از اینکه به استحکام ایمپلنت آسیبی برسد متوجه آن بشوید و برای رفع آن اقدام کنید.

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت و مزایا و معایب ایمپلنت

اولین و مهم ترین مزیت ایمپلنت دندانی شباهت بسیار آن چه در کاربرد و چه در ظاهر به دندان های طبیعی میباشد. تا آنجایی که حتی شاید خود بیمار نیز نتواند تفاوت چندانی با دندان های طبیعی خود قائل شود. و این دندان ها میتوانند بصورت کامل کاربرد یک دندان طبیعی را داشته باشند.

معایب ایمپلنت دندان به طور کلی به دو قسمت عمده تقسیم بندی میشود اولین مورد آن، عوارض عمل جراحی ایمپلنت دندان که در چند روز اولیه بعد از جراحی اتفاق می افتد که چندان خطرناک نبوده. و دسته دوم این عارضه ها، مدتی بعد از کاشت ایمپلنت دندانی رخ میدهد که در مواردی خطرناک بوده و نیازمند رسیدگی متخصص میباشد.

مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

تاثیر سیگار و الکل بر مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت

از جمله موارد مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت عدم استعمال سیگار ، دخانیات و الکل میباشد

سیگار و دخانیایت قبل و بعد از ایمپلنت به طور قطع دارای تاثیر منفی بر روی استخوان و بافت لثه ای اطراف ایمپلنت میباشد.

مصرف سیگار در بعد و قبل از کاشت ایمپلنت علاوه بر خطر بروز عفونت باعثث افزایش درد بعد از جراحی میشود و با توجه به اثر انقباضی که بر روی عروق داخل دهان دارد باعث کاهش خون رسانی اطراف ایمپلنت میشود که به دنبال آن جوش خوردن موفق ایمپلنت به استخوان و لثه اطراف آن کاهش میابد.

از جمله عواملی که باعث بروز درد های شدید بعد از جراحی های دندان های نهفته و یا کشیدن ریشه ها میشود مصرف الکل قبل و بعد از درمان میباشد.

الکل با عمل افزایش انقباض عروق داخل دهانی، باعث کاهش خونرسانی داخل دهان شده که همین امر موجب کاهش موقیت کاشت ایمپلنت میشود زیرا با انقباض عروق بافت های استخوانی و لثه ی اطراف ایمپلنت دندان باعث کاهش استحکام این بافت ها میشود.

به اشتراک گذارید :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

یک نظر

  1. بسیار عالی من که لحظه شماری میکنم دکتر خدمت برسیم امیدوارم زودتر شرایطش جور بشه
    یک سالی هست که پیج شما رو دنبال میکنم. به امید دیدار

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

عمر لمینت دندان، عمر لمینت بیشتر است یا کامپوزیت

عمر لمینت دندان چقدر است؟

تمایل به داشتن ظاهر بهتر و اصلاح فرم دندان، افراد را به جستجوی راهکار هایی برای بهبود زیبایی و سلامت دندان ها می کشاند. یکی

عمر روکش دندان، عمر روکش دندان عصب کشی شده، عمر چسب روکش دندان

عمر روکش دندان چقدر است؟

دندان ها یکی از اعضای حساس بدن هستند که به دلایل مختلف بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آسیب هستند. با توجه به این